A greşit Einstein? Oamenii de știință cercetează o GAURĂ NEAGRĂ imensă care ar putea respinge TEORIA GRAVITAŢIEI

Teoria gravitației a lui Albert Einstein necesită o revizuire, conform unui astrofizician eminent care studiază de 20 de ani o gaură neagră supermasivă din centrul galaxiei noastre, titrează Express.

Oamenii de ştiinţă studiază o supermasivă gaură neagră pentru a respinge teoria gravitației. Teoria lui Albert Einstein „se încadrează la limită“ și are nevoie de revizuire, potrivit unui astrofizician eminent. Aşa cum se ştie, teoria generală a relativităţii pe care Einstein a publicat-o în 1916, este una dintre marile realizări ale fizicii secolului al XX-lea.

Un astrofizician celebru crede că teoria are nevoie de o actualizare și că, "cheia ar putea fi ascunsă într-o gaură neagră supermasivă în centrul Căii Lactee". Profesorul Andrea Ghez, care a condus un experiment timp de 20 de ani în ceea ce priveşte gaura neagră, consideră că există o serie de lacune în teoriile lui Einstein care trebuie abordate.

Ea a spus: "Explorarea universului oferă posibilitatea de a vedea cele mai extreme forme de gravitaţie, ceea ce avem astăzi în ideile lui Einstein nu explică pe deplin totul". "Poți să te întorci la vremea lui Newton - care avea cea mai bună descriere a gravitației - și într-un moment am realizat că trebuie să mergem dincolo de explicațiile lui, să avem o viziune mai completă".  "Aceasta nu înseamnă că aceste teorii sunt greșite, ele sunt prea simple - ele nu explică modul în care gravitaţia sau universul funcționează în toate condițiile". "Prin explorarea acestor condiții din ce în ce mai extreme, constatăm că ceva lipsește", a mai spus cercetătoarea.

Echipa de cercetare a folosit o tehnologie optică avansată pentru a măsura orbita stelelor din apropierea centrului Căii Lactee.  Sistemele de timp în astrofizică sunt nesfârșite, de exemplu, Soarele are nevoie de 200 de milioane de ani pentru a finaliza un tur complet în jurul galaxiei noastre. Dar cu cât te apropii mai mult de inima galaxiei, cu atât timpul scade. Profesorul Ghez a explicat: "Am fost capabili să cercetăm destul de aproape pentru a vedea stelele în orbită pe o scală de timp de aproximativ zece ani".  "Există o stea pe care îmi place să o numesc "S0-2" și orbitează în jurul gaurii negre la fiecare 16 ani".  "Este o stea care a dat prima dovadă că găurile negre supermasive există într-adevăr".

Profesorul Ghez a spus: "Am introdus o nouă abordare pentru studierea găurilor negre supermasive prin orbitele stelelor". Rezultatele proiectate de cercetători sunt departe de a fi doar de interes academic, a adăugat profesorul Ghez. "Urmărim aceste idei pentru că vrem să înțelegem în mod fundamental cum funcționează universul", titrează Express.