Egiptenii îl vor mort pe "Eye Hunter", poliţistul care îi împuşcă în ochi | VIDEO

Egiptenii îl vor mort pe "Eye Hunter", poliţistul care îi împuşcă în ochi | VIDEO

Îl cheamă Mahmoud Sobhi El Shinawi şi este ofiţer de poliţie în Cairo, dar protestatarii din Piaţa Tahrir îi spun "Eye Hunter" şi vor ca acest trăgător de elită să fie executat. Motivul: el ar fi împuşcat în ochi cel puţin cinci manifestanţi.

Procurorul general al Egiptului a dispus deja anchetarea lui Mahmoud Sobhi El Shinawi pentru presupusul său rol în incidentele în urma cărora victimele s-au ales cu sechele oculare, informează CNN.

"Ministerul de Interne este îngrijorat de evenimentele recente", a declarat Adel Saeed, purtătorul de cuvânt al procurorului general, adăugând că împotriva lui "Eye Hunter" - care urmează să fie anchetat - există o serie de probe. Este vorba, în general, de mai multe înregistrări video realizate de protestatari şi postate pe Facebook. Recompensă de 800 de dolari

Mahmoud Sobhi El Shinawi s-a aflat în misiune pe strada Mohamed Mahmoud în timpul ciocnirilor dintre manifestanţii antiguvernamentali şi forţele de ordine din ultimele zile, iar un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Alaa Mahmoud, a confirmat că ofiţerul este "un trăgător de elită".

Ne puteți urmări și pe Google News

Înainte ca autorităţile să dea un verdict, tinerii din Piaţa Tahrir s-au mobilizat şi sunt decişi să îşi facă singuri dreptate: unul dintre ei a luat un spray cu vopsea, i-a făcut portretul lui "Eye Hunter", deasupra căruia a scris în engleză "Wanted" ("Căutat") şi, sub protecţia anonimatului, le-a spus ziariştilor de la CNN că pentru orice informaţie ce va ajuta la localizarea poliţistului se oferă o recompensă de 800 de dolari americani.

"Poliţistul care mi-a împuşcat fratele trebuie executat"

Ahmed Harrara, un dentist în vârstă de 31 de ani, este una dintre presupusele victime ale lui Mahmoud Sobhi El Shinawi. Harara şi-a pierdut primul ochi pe 28 ianuarie, iar pe cel de-al doilea, duminica trecută, pe strada Mohamed Mahmoud, unde acţiona "Eye Hunter".

"În jurul orei 15.00 am fost împuşcat în ochi cu un glonţ de cauciuc, de la o distanţă de 7-10 metri", îşi aminteşte Ahmed Harrara. El rămâne optimist şi speră acum că îşi va recăpăta vederea în urma unei intervenţii chirurgicale la care va fi supus într-un spital din Elveţia.

Fratele său cel mare, Hatem, este cel care îl ajută să se descurce prin Piaţa Tahrir, unde este considerat un erou. "Ochiul fratelui meu este mai important decât Egiptul, dar pentru Ahmed, Egiptul este mai important decât ochii lui. Poliţistul care l-a împuşcat trebuie pedepsit şi executat" răbufneşte Hatem Harrara.

În continuare însă, Ministerul de Interne îşi susţine versiunea iniţială, aceea că împotriva manifestanţilor nu au fost folosite nici muniţie reală, nici gloanţe de cauciuc. Numai în ultima săptămână însă, 41 de oameni şi-au pierdut viaţa, dintre care 33 în Cairo, iar aproximativ 3.250 au fost răniţi, potrivit statisticilor Ministerul Sănătăţii.   <iframe src="http://www.youtube.com/embed/cleGxFFLbzo" frameborder="0" height="315" width="620"></iframe>