În urma unor studii recente, s-a ajuns la concluzia că persoanele care consumă adesea produse lactate sunt mai creativi și reușesc să găsească mai repede soluții pentru problemele lor.
Specialiștii au explicat că lipsa lactatelor din alimentație are un anumit efect asupra creierului. Ei au demonstrat că există o mare diferență între persoanele care consumă frecvent brânză de vaci, iaurt sau cașcaval și cele care nu consumă deloc. În plus, medicii au demonstrat că magneziul ajută la o mai bună funcționare a creierului și te ajută să fii mai creativ.
Cel mai deștept om din lume
Când vine vorba despre inteligență, un singur om a avut IQ-ul mai mare ca Einstein. Este vorba despre americanul William Sidis (1898-1944). Acesta era considerat un geniu datorită faptului că avea un IQ estimat între 250 și 300. Teoria relativităţii i-a oferit lui Albert Einstein celebritatea și aprecierea comunității științifice. El avea un IQ mai mare de 160.
Verificările pentru aflarea coeficientului de inteligenţă (IQ) sunt certificate şi utilizate în toată lumea. Majoritatea oamenilor (85%) sau IQ-ul în jurul valorii de 100 (90–10). Asta înseamnă că au o inteligenţă medie. O valoare peste 120 reprezintă inteligenţă superioară, iar cine are IQ-ul de 130 e considerat supradotat. De la 140 în sus vorbim despre genii.
Scriitorul german Goethe (210), inventatorul Nikola Tesla (195), chimista Marie Curie (180-200), şahistul Garry Kasparov (190), filosoful francez Voltaire (190-200) au avut IQ-ul peste medie. William Siddis a avut un IQ de 250-300 și a fost considerat cel mai deștept om din lume.
La numai 9 ani, Siddis a fost acceptat la Harvard și vorbea peste 27 de limbi străine. Totuși, inteligența nu l-a ajutat să fie mai fericit. El a avut o serie de probleme cu legea și chiar a fost arestat. În cele din urmă a murit din cauza unei hemoragii cerebrale, în 1944, la 46 de ani, singur şi sărac.
„Coeficientul de inteligență sau IQ (intelligence quotient) reprezintă un concept și un scor derivat din diferite teste standardizate prin care se încearcă măsurarea inteligenței. William Stern a definit inteligența ca aptitudinea generală a individului de a-și adapta conștient gândirea unor cerințe noi.
Ea este capacitatea spirituală de adaptare generală la noile cerinte și condiții ale vieții. Primele teste psihometrice de măsurare a inteligenței au fost puse la punct de Alfred Binet la începutul secolului al XX-lea″, se arată pe ro.wikipedia.org.