Efectele îngrijorătoare ale alarmismului climatic. Consecințele directe asupra prețurilor energiei în țările occidentale

Efectele îngrijorătoare ale alarmismului climatic. Consecințele directe asupra prețurilor energiei în țările occidentale

În zilele de astăzi, alarmismul climatic afectează economia și stilul de viață din țările occidentale. Efectele acestor avertismente apocaliptice devin din ce în ce mai evidente. Deși semnele presupuselor schimbări climatice se observă cu greu, măsurile luate pentru a le combate au un impact negativ.

Autorul cărții „Nu există criză climatică”, David Craig, menționează unele aspecte fundamentale despre consecințele care se văd cu ochiul liber. Țările din Occident renunță la centralele nucleare, pe cărbune și pe gaz în favoarea energiei eoliene și solare. Astfel, prețurile energiei au crescut considerabil și au afectat direct gospodăriile. Spre exemplu, Germania se confruntă cu costuri semnificative la energie. Consumatorii plătesc dublu față de cei din SUA, și de patru ori mai mult decât cei din China sau India. Aceasta este una dintre consecințele acestui alarmism climatic.

Impactul prețurilor ridicate la energie

În cartea sa, David Craig menționează: „Pentru utilizatorii industriali de energie electrică situația este puțin mai complicată, deoarece există adesea o gamă largă de tarife și reduceri în funcție de industrie și de nivelurile de utilizare. Dar se pare că 94% dintre companiile germane plătesc probabil cel puțin de trei ori mai mult pentru puterea lor decât concurenții lor din China și India. Prețurile la energie din SUA ar putea părea, de asemenea, inexplicabil de ridicate.”

De asemenea, el aduce în atenția cititorilor încă un exemplu: „Australia oferă, de asemenea, un studiu de caz posibil interesant în ceea ce privește efectele renunțării la combustibilii fosili ieftini și fiabili și impunerii unor taxe din ce în ce mai împovărătoare asupra consumatorilor. În 2019, aproximativ 58% din electricitatea Australiei a provenit de la centrale electrice pe cărbune. Aceasta a scăzut de la 80% în 1993. Australia este cel mai mare exportator de cărbune din lume și, până la o serie de conflicte cu o China din ce în ce mai expansionistă și agresivă în 2020, a fost de departe cel mai mare furnizor de cărbune al Chinei.

Ne puteți urmări și pe Google News

În 2019, China a generat, de asemenea, aproximativ 58% din energie electrică din cărbune - din care aproximativ 40% provenea din Australia. Cu toate acestea, în ciuda faptului că ambele țări aveau procente aproape identice din energie electrică provenind din cărbune în 2019, prețurile la electricitate în Australia, de 0,2 USD per kw/h, au fost de trei ori mai mari decât în China.”

Taxele din Germania

Germanii au de plătit taxe substanțiale adăugate facturilor de energie. Printre acestea sunt: „taxă de concesiune, taxe de rețea, o taxă pe energie electrică, o suprataxă pentru energie regenerabilă, o taxă de rețea offshore, o taxă combinată pentru căldură și energie și o taxă pentru flexibilitatea curentă. Și apoi, desigur, trebuie să adăugați TVA peste toate celelalte taxe. Toate aceste taxe variate și imaginative au crescut aproape în fiecare an. Datorită tuturor acestor taxe suplimentare, prețurile la energie în Germania au crescut cu 68% în ultimii 15 ani. În plus, se estimează că peste 17% dintre gospodăriile germane se află în „sărăcie energetică”. Aceștia nu vor avea venituri suficiente pentru a-și încălzi casele în mod corespunzător.”

În plus, „un alt motiv pentru prețurile mari ale energiei din Germania este că țara se poate lăuda cu una dintre cele mai ciudate decizii politice care afectează aprovizionarea cu energie în orice țară din ultimii ani.”

În cartea sa, David Craig precizează: „Conducătorii noștri încearcă să închidă surse de energie electrică ieftine și fiabile din combustibili fosili, să le înlocuiască cu presupuse „regenerabile” incredibil de imprevizibile, ineficiente și nesigure și să creeze taxe din ce în ce mai exotice asupra consumului nostru de energie.”

Însă, subiectul este mult mai amplu și complex, iar David Craig povestește cu lux de amănunt în cartea sa. Dacă sunteți curioși și vreți să aflați mai multe detalii, puteți comanda cartea de pe edituradecarte.ro

Revista presei