Evenimentul Zilei > Justitie > Educația juridică în licee, MONOPOLUL FETELOR. Ce a spus Codruța KOVESI la finala concursului „Citizens of Tomorrow”
Educația juridică în licee, MONOPOLUL FETELOR. Ce a spus Codruța KOVESI la finala concursului „Citizens of Tomorrow”

Educația juridică în licee, MONOPOLUL FETELOR. Ce a spus Codruța KOVESI la finala concursului „Citizens of Tomorrow”

De Ziua Copilului, în Aula Magna a Universității "Titu Maiorescu", s-a desfăsurat prima ediție a finalei concursului de educație juridică "Citizens of Tomorrow", la care au participat echipele Colegiilor Naționale "Gheorghe Șincai" și "Sfântul Sava" din București.

Toată lumea a observat că nu era nici un băiat între cele opt finaliste, câte patru pentru fiecare colegiu, dar și profesorii coordonatori erau tot două doamne. Primul care a spus acest lucru de pe scenă a fost președintele Universității "Titu Maiorescu", Iosif Urs.

La evenimentul organizat de judecătorul Cristi Danileț au participat ministrul Educației, Adrian Curaj, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, ambasadorul Austriei, Gerhard Reiweger, șefa DNA, Codruța Kovesi, ministrul Justiției, Raluca Prună, fostul ministru al Justiției, Robert Cazanciuc.

"Indiferent de rezultatul acestui concurs, sper să terminați Facultatea de Drept, sper să vă faceți procurori și sper să veniți cu toții în DNA. Chiar avem nevoie de voi", i-a îndemnat  Kovesi pe elevii și studenții prezenți în  sală.

Ministrul Justiției, Raluca Prună, l-a felicitat pe Cristi Danileț pentru "munca extraordinară" pe care o face și a spus că manualul “Educație juridică pentru liceeni”, pe care acesta l-a scris, este un efort uriaș de educație civică.

Adrian  Curaj a anunțat că dorește ca 100 de cărți "Educație juridică pentru liceeni" de Cristi Danileț să fie distribuite în școli, prin contribuția sa, iar 50 în comunitățile românești din străinătate prin intermediul Institutului Limbii Române. Danileț i-a asigurat pe cei prezenți că îi va tăia factură pentru toate cele 150 de exemplare.

Fetele de la "Sfântul Sava" s-au arătat mai inspirate decât cele de la "Gheorghe Șincai" încă de la începutul concursului.