Fostul șef al SRI a criticat acid prietenia dintre Viktor Orban și Vladimir Putin. Acesta susține că prin acest punct, Ungaria dă dovadă că este o amenințare asupra Europei.
Eduard Hellvig a taxat prietenia pe care Viktor Orban și Vladimir Putin au afișat-o. Fostul șef al SRI susține că a prevăzut încă din 2015 că Ungaria ar reprezenta o adevărată amenințare asupra arhitecturii europene.
Eduard Hellvig taxează dur legătura dintre Orban și Putin
Eduard Hellvig a publicat o postare pe Twitter (devenită platforma X). Acesta critică dur legătura pe care Vikto Orban și Vladimir Putin o au. Oficialul face referire la întâlnirea recentă dintre cei doi lideri politici.
Întrunirea a avut loc la Beijing, în China, unde cei doi au arătat o legătură apropiată.
Reprezentantul Ungariei și liderul rus și-au dat mâna în fața tuturor. Fostul șef al SRI susține că gestul reprezintă o adevărată sfidare asupra politicii oficiale a Uniunii Europene.
Ungaria, amenințare la adresa arhitecturii europene
De altfel, Orban apare alături de Putin, afișând un zâmbet larg. Eduard Hellvig susține că cei doi lideri au arătat întregii luni că un Ungaria are legături puternice cu statul rus.
Totodată, întâlnirea dintre cei doi lideri politici a stârnit controverse și din partea altor membri ai UE.
Fostul director al SRI a readus în atenția publică o remarcă pe care a avut-o legat de Viktor Orban încă din 2015.
,,Ungaria tinde să fie o amenințare la adresa arhitecturii europene, un cal troian aflat tot mai mult sub influența Moscovei. No comment!”, a scris Eduard Hellvig pe contul personal de Twitter( devenită platforma X).
Oficialul crede că în spatele legăturii dintre cei doi ar fi un adevărat cal troian.
,,Ungaria tinde să fie o amenințare la adresa arhitecturii europene, un cal troian aflat tot mai mult sub influența Moscovei”, a mai adăugat fostul șef al SRI.
Eduard Hellvig: Putin are o doctrină militară ofensivă
În urmă cu un deceniu, fostul șef al SRI îl critica la fel de acid pe Putin. Acesta susținea că liderul rus ar avea o politică militară ofensivă. Mai mult, utilizarea armelor nucleare ar fi în sfera acestuia de acțiune în cazul unui conflict. Fostul director al Serviciului Român de Informații arată în postarea lui că lucrurile nu s-ar fi schimbat în acest sens.