Evenimentul Zilei > Actualitate > Edinson Cavani, hărțuit psihic de chilieni
Edinson Cavani, hărțuit psihic de chilieni

Edinson Cavani, hărțuit psihic de chilieni

Cea mai așteptată competiție de fotbal din continentul sud-american, Copa America, a atins faza semifinalelor.

Miercuri noapte, reprezentativa statului Chile a izbutit să acceadă în penultimul act al întrecerii, după ce a trecut de Uruguay, deținătoarea trofeului, cu scorul de 1-0, grație golului marcat de Mauricio Isla, în minutul 81. Chilienii au devenit, astfel, primele gazde ale Copa America care ating această fază a competiției, din 2001 încoace, an în care Columbia și-a adjudecat și trofeul.

Jara, „molestator” cu acte-n regulă

Acesta este primul succes al chilienilor la Copa America în fața Uruguayului, în ultimii 32 de ani și, totodată, prima calificare în semifinalele competiției obținută de „La Roja” din 1999 și până în prezent.


FOTO : Momentul în care Jara (tricou roșu) l-a provocat pe Cavani CAPTURĂ-VIDEO: DIGISPORTDuelul dintre Chile și Uruguay a fost marcat și de anumite „părți” negative ale celui mai îndrăgit sport din America Latină. Cea mai aprigă bătălie de pe teren s-a dat între chilianul Gonzalo Jara și uruguayanul Edinson Cavani. Cel din urmă nu a mai făcut față presiunii (n.r. tatăl său a omorât un om, în urma unui accident rutier) și a văzut al doilea galben în minutul 63, după o cădere teatrală a lui Jara, care a acuzat o lovitură din partea atacantului lui PSG. Acel presupus contact nu a avut loc, iar Jara, jucător legitimat în Germania, la Mainz, a fost autorul unui gest golănesc auspra lui Cavani (foto mic).

Așadar, fundașul din Chile nu este la prima abatare de acest gen în duelurile cu naționala din Uruguay. În urmă cu doi ani, în cadrul unei partide din calificările pentru Campionatul Mondial din Brazilia, Jara a fost autorul unui gest la fel de hidos, de data aceasta la Luis Suarez. După o altercație în careu, cei doi jucători au avut o dispută în careu , Jara l-a strâns de organele genitale pe atacantul uruguayan, iar acesta l-a lovit cu pumnul în figură pe Jara. În penultimul act al Copa America, naționala din Chile va juca cu învingătoarea partidei dintre Peru şi Bolivia, iar celelalte semifinaliste se vor decide după meciurile Argentina – Columbia și Brazilia – Paraguay.