Edina Gallovits, invinsa la Australian Open

Edina Gallovits, invinsa la Australian Open

Edina Gallovits, singura jucatoare romanca de tenis prezenta pe tabloul principal la Australian Open, a parasit ieri primul turneu de Grand Slam al sezonului, fiind eliminata inca din runda inaugurala.

Gallovits, numarul 108 mondial, a fost invinsa de jucatoarea americana de origine asiatica Meilen Tu, scor 2-6, 6-4, 6-2. Aflata in premiera la Australian Open, timisoreanca in varsta de 22 de ani, care este rezidenta la Atlanta (SUA), n-a reusit inca sa treaca de primul tur la vreun concurs de Grand Slam.

Singurul reprezentant al Romaniei ramas in competitia de la Melbourne este Victor Hanescu. Acesta urma sa-l infrunte azi-dimineata, in turul intai, pe canadianul Frank Dancevici. Revenit in circuitul profesionist dupa o perioada lunga de inactivitate, cauzata de o accidentare, "Hane” a retrogradat in clasamentul ATP mai jos de pozitia 600.

Bataie intre suporteri Ieri, in prima zi a concursului Australian Open, s-a consemnat o surpriza de proportii, croatul Ivan Ljubicici, cap de serie numarul 4, fiind invins categoric, scor 4-6, 7-6 (2), 6-4, 6-4, de americanul Mardy Fish.

Ne puteți urmări și pe Google News

In rest, favoritii s-au calificat in runda a doua, in frunte cu elvetianul Roger Federer, americanul Andy Roddick si cipriotul Marcos Baghdatis. Rusul Marat Safin a tremurat insa serios, scor 5-7, 7-6 (2), 3-6, 6-3,

6-4, in fata germanului Benjamin Becker, cel care il batuse pe Andre Agassi la US Open, in ultimul meci din cariera superstarului american. In concursul feminin, prima zi a fost una previzibila, in care jucatoarele de top, printre care frantuzoaica Amelie Mauresmo si americanca Serena Williams, si-au asigurat calificarea in faza urmatoare.

Organizatorii turneului de la Antipozi s-au confruntat ieri cu un scandal de proportii dupa ce aproximativ 150 de fani sarbi si croati s-au luat la bataie in fata terenului principal, Rod Laver Arena.