Edgar Cayce, considerat a fi ultimul mare profet al lumii și precursorul medicinei alternative, spune că alimentația este în primul rând un medicament. Fiecare boală poate fi tratată printr-un regim de viață și alimentar corect.
Edgar Cayce spunea că anumite alimente sunt nefaste pentru organismul nostru: prăjelile, patiseria, dulciurile, amidonul, grăsimile animale prăjite, pâinea albă, zahărul alb etc. Așadar, fără prăjeli, fără pâine albă, fără produse de patiserie, spune el. Produsele de patiserie, pâinea albă ar trebui să fie scoase total din alimentație.
Edgar Cayce, profetul vindecător, despre alimentele vindecătoare
În conformitate cu citirile lui Edgar Cayce, produse alimentare au o anumită caracteristică de vindecare. Iar altele, spune el, ne fac rău, dar le consumăm cu plăcere. Acestea sunt:
Puterea legumelor: Legumele reconstruiesc materia cenușie cu mult mai repede decât carnea și zaharurile. De aceea, în fiecare zi ar trebui să servim măcar o masă care să conțină o anumită cantitate de legume crude, ca varză, salată, țelină, morcovii și ceapă etc. Și roșii, atunci când este sezonul lor. Un regim normal trebuie să conțină măcar trei legume care cresc deasupra solului și o legumă rădăcinoasă.
Edgar Cayce, despre alimente. Sursa foto: Pixabay
Fără cartofi: Pacienților săi obezi, Edgar Cayce le spune: ”Atenție la alimentația cotidiană! Evitați consumul multor produse de patiserie: fără tarte, fără prăjituri cu cremă și fără pandișpanuri. În privința cartofilor, nu le mâncați decât coaja… Cartofii n-ar trebuie să facă parte din regimul vostru alimentar. Ei pot fi consumați o dată, cel mult de două ori pe săptămână. Dar și în acest caz v-aș sfătui să consumați doar coaja și miezul care se desprinde odată cu aceasta, și nu interiorul cartofului”.
Anghinarea de Jerusalem este recomandată pentru diabetici
Migdalele: Acestea conțin un tip de vitamină, amigdalină, care ajută la prevenirea cancerului și a imperfecțiunilor pielii. Lecturile sugerează consumarea unei migdale pe zi, minim, ca o măsură preventivă.
Anghinarea de Jerusalem (topinambur): este recomandată pentru diabetici și pentru persoanele cu o tendință de a avea o rață ridicată de zahăr în sânge. Se pare că echilibrează pancreasul, ficatul și rinichii. În general , citirile sfătuiesc ca acesta, să fie gătit la aburori,să se gătească în hârtie Patapar și a se mânca cam o dată, de două ori pe săptămână un cartof de mărimea unui ou.
Edgar Cayce. Alimentaţie sănătoasă. Sursa foto: Pixabay
Gelatina, are capacitatea de a ajuta glandele să funcționeze mai bine, având în vedere capacitatea lor de a utiliza vitaminele care sunt în sistem . De multe ori, recomandă consumul de legume crude și salate cu adaos de gelatină, în special, morcovi cruzi în gelatină.
Alimente care ajută vindecarea: Carnea de vită
„Alimentul mumiei” sau „deșertul mumiei” este descris ca fiind „un aliment pentru corpul spiritual.” Numele, provine dintr – un vis al lui Edgar Cayce în care o mumie s-a resuscit și i-a dat rețeta lui Cayce. (Se fierbe o ceașcă de smochine negre tăiate felii, cu o ceașcă de curmale tocate, 1/4 cană făină de porumb (mălai) și 2 până la 3 căni de apă la focmic, timp de 10 până la 15 minute. Se poate servi cu lapte sau smântână).
Carne cu legume. Sursa foto: Pixabay
Sucul de carne de vită, este recomandat pentru a revigora și consolida organismul, debilitate sau slăbit. Nu este o supă de carne de vită ci, un suc extras din această carne printr-un proces de încălzire. (Carnea este plasată într-un borcan de sticlă care rămâne timp de 3 până la 4 ore în apă clocotită încet. Sucul trebuie consumat cate o linguriță, de 4 ori pe zi.) Acesta, este recomandat în cazul bolnavilor de cancer.
Legume, supe, ciorbe: ar trebui sa se consume tot ce contribuie la eliminarea mai buna a toxinelor, împiedicând acumularea deșeurilor care perturbă organismul atunci când nu sunt evacuate. Așadar, e nevoie de un regim potrivit cu multe legume, cu multe sucuri de fructe, puține nuci sau deloc, supe, ciorbe, câteva legume.
Edgar Cayce: Înlocuirea cărnii cu peste si fructe de mare
Cel puțin odată sau de doua ori pe săptămână mâncați fructe de mare: scoici, stridii, homari. Dulciurile pot fi consumate, dar în cantități moderate. Putem să consumam zahar (de trestie sau sfeclă), dar care să nu fie rafinat. Însa, cea mai bună este mierea de albine naturală. Zaharurile sunt necesare pentru construirea corpului, ele favorizează fermentația normală în sistemul digestiv, spune Edgar Cayce.
De 2-3 ori pe săptămână consumați miere pe pâine neagră, spune Edgar Cayce. Aşa va furniza combustibilul necesar corpului. Atenție mare la prăjeli. Fără cartofi prăjiți, fără carne prăjita, fără fripturi, fără peste prăjit, nimic din toate acestea, spuneprofetul.