Evenimentul Zilei > Politica > Echipa de comunicare a Elenei Udrea: Nu mai există niciun motiv ca Elena Udrea să rămână în arest
Echipa de comunicare a Elenei Udrea: Nu mai există niciun motiv ca Elena Udrea să rămână în arest

Echipa de comunicare a Elenei Udrea: Nu mai există niciun motiv ca Elena Udrea să rămână în arest

Procurorii au finalizat cercetările și au trimis dosarul spre înregistrare și judecată la Inalta Curte de Casație și Justiție. Fostul ministru al dezvoltării a fost trimisă în judecată alături de alte șapte persoane. Echipa de comuncare a Elenei Udrea a transmis, pe Facebook, că în acest caz, fostul ministru nu mai are niciun motiv să rămână în arest preventiv.
"Dosarul „Gala Bute” a fost trimis în instanţă. Nu mai există niciun motiv ca Elena Udrea să rămână în arest!!!
La ultima cerere de prelungire a arestării preventive, procurorii au solicitat încă 30 de zile invocând nevoia de a mai administra unele probe, de a face o expertiză şi de a mai audia câţiva martori. Odată cu trimiterea în instanţă a dosarului, faza de urmărire penală s-a încheiat şi arestul preventiv nu mai este necesar, pentru că, evident, Elena Udrea nu mai poate influenţa ancheta penală sau probele deja adunate de procurori. De aceea, o decizie firească ar fi eliberarea sa la sfârşitul acestei săptămâni, când expiră mandatul de arest preventiv. Acum că dosarul este trimis în instanţă, toată lumea se va putea convinge de faptul că susţinerile Elenei Udrea şi ale avocaţilor săi au fost reale şi nu există probe împotriva fostului ministru", au scris cei din echipa de comuncare a Elenei Udrea. 
 
Elena Udrea este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită (3 infracțiuni) și de tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene. În același caz a fost trimis în judecată fostul boxer Rudel Obreja, Liberiu Breazu, Ștefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu, Dragoș Botoroagă și fostul ministru Ion Ariton.
 
Potrivit DNA, Udrea Elena Gabriela, care îndeplinea în acea perioadă funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, a coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate acesteia ( Lungu Ştefan – consilier personal al ministrului, Topoliceanu Ana Maria – director CNI, Nastasia Gheorghe – secretar general al ministerului şi Breazu Tudor Liberiu – asistent personal) au primit, cu ştiinţa inculpatei, sume de bani de la reprezentanţii unor societăţi comerciale, pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de minister. Sumele obţinute au intrat fie nemijlocit în patrimoniul inculpatei Udrea Elena Gabriela (în numerar ori prin plata unor bunuri şi servicii), fie în patrimoniul unor persoane indicate de aceasta (Organizaţia Bucureşti a unui partid  şi inculpatul Obreja Rudel).