Nu am negociat cu nimeni şi le-am spus colegilor că pot să fiu în echipă cu oricare dintre ei, că îi apreciez şi îmi aduc experianţa în echipă şi că nu am nevoie de o funcţie ca să pot să fac ce am făcut şi până acum”, a declarat Ecaterina Andronescu, precizând că dacă ar fi luat în calcul o posibilă candidatură ar fi anunţat din timp, aşa cum au făcut Rovana Plumb şi Liviu Dragnea.

„Nu am luat în considerare să candidez. Dacă aş fi luat în considerare, aş fi anunţat din timp. Aşa cum colegii mei au anunţat din timp şi eu ar fi trebuit să anunţ din timp”, a afirmat vicepreşdintele PSD.

Ecaterina Andronescu a refuzat să le spună jurnaliştilor pentru cine a votat, în cadrul şedinţei CEx, şi a motivat refuzul său, spunând că vrea să facă parte „dintr-o echipă unită, în care (membr – n.r.) să nu se uite urât unii la alţii”.

Cât priveşte candidatul cel mai potrivit prentru conducerea interimară a PSD, Ecaterina Andronescu a afirmat că „întotdeauna este mai potrivit cel care câştigă mai multe voturi, adică cel care reuşeşte să îşi convingă colegii să voteze pentru el”.

Cu privire la data stabilită pentru organzarea Congresului, Ecaterina Andronescu a afirmat că CEx nu are legitimitatea să modifice data stabilită de Consiliul Naţional, luna noiembrie, susţinând că organizarea Congresului în luna noiembrie se justifică pentru că, în opinia sa, partidul are nevoie de un preşedinte legitimat de votul delegaţiilor la Congresul Naţional.

„Avem o hotărâre a Consiliului Naţional, în noiembrie, şi cred, am spus-o public de nenumărate ori, în această perioadă, cred că trebuie să avem un preşedinte legitimat de votul delegaţilor la Congres”, a afirmat Ecaterina Andronescu.

Liviu Dragnea a fost ales, miercuri, şef interimar al PSD, obţinând majoritatea în Comitetul Executiv al partidului, în faţa Rovanei Plumb.