Evenimentul Zilei > Politica > Reacţia ministrului Educaţiei Ecaterina Andronescu după şedinţa CExN al PSD. „Va fi congres”
Reacţia ministrului Educaţiei Ecaterina Andronescu după şedinţa CExN al PSD. „Va fi congres”

Reacţia ministrului Educaţiei Ecaterina Andronescu după şedinţa CExN al PSD. „Va fi congres”

Comitetul Executiv al PSD s-a reunit astăzi într-o ședință tensionată pentru a stabili data congresului şi să discute din nou despre remanierile din Guvern.

Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu,  a afirmat după şedinţa Comitetului Executiv Național al PSD că s-a stabilit cu majoritate de voturi să se organizeze un Congres extraordinar al partidului și că acum e rândul membrilor partidului să își spună cuvântul

„Va fi congres. Membrii de partid își vor spune cuvântul și vom merge mai departe. PSD este un partid puternic”, a spus ea.

În cadrul ședinței CExN al PSD s-a decis organizarea unui congres extraordinar al PSD în 29 iunie la presiunile premierului Viorica Dancilă.

În ceea ce privește data organizării congresului PSD, primarul general al Capitali a spus că „graba strică treaba”.

„Să venim cu un mesaj clar pentru români, și nicidecum să alergăm după scaun. Un congres va trebui să aibă loc pentru modificarea statului și pentru alegerile prezidențiale. Acum avem o conducere statutară și nu am auzit voci în partid care să conteste această conducere. Practic nu este un gol de putere”, a declarat Gabriela Firea.