eBay, la discuţii cu mărcile de lux

eBay, la discuţii cu mărcile de lux

Produsele contrafăcute vândute la preţuri exorbitante pe internet au determinat organizarea unei întâlniri, în această săptămână, la Londra, între cel mai mare comerciant on-line, eBay, şi câteva nume grele ale industriei britanice de lux.

Printre companiile chemate la discuţii se numără producătorul de bijuterii Links of London şi designerul de pantofi Jimmy Choo. Potrivit reprezentanţilor eBay, citaţi de ediţia on-line a cotidianului britanic „The Telegraph“, discuţiile se vor concentra pe rolul pe care trebuie să şi-l asume comercianţii on-line pentru a proteja dreptul de marcă al producătorilor.

Discuţiile dintre eBay şi producătorii de lux din Anglia, cunoscuţi sub numele de Walpole Group, apar în contextul în care un judecător din New York a dat câştig de cauză site-ului de licitaţii într-un proces cu celebrul producător de bijuterii Tiffany. Dacă în SUA eBay a ieşit basma curată, în Franţa a fost condamnat luna trecută la plata a 39,6 milioane de euro daune către Moët Hennessy şi Louis Vuitton, pentru comercializarea unor produse contrafăcute sub numele celor două branduri.

Ne puteți urmări și pe Google News