E un deliciu și toți o mâncăm, dar afectează grav sănătatea. Avertismentul unui medic celebru

Mâncare. Sursa foto: pixabay

Mâncarea de zi cu zi este subiect de îngrijorare pentru majoritatea medicilor. Specialiștii atrag atenția asupra faptului că aproape tot ce punem în farfurie este toxic. Ei apreciază că, în zilele noastre, peste 50-60% dintre alimente sunt chimizate. Cea mai periculoasă este mâncarea de tip fast-food. Oricât de delicioasă ar fi, în timp ea ne-ar putea afecta grav sănătatea.

Recent, medicul Mircea Beuran a declarat, în cadrul unui podcast, că există anumite norme pe care trebuie să le îndeplinească mâncarea în guncție de vârsta copilului.

"Astăzi, tinerii,  - că cei de-o vârstă medie și mai către vârsta știu ce trebuie să mânânce - nu mai gătesc acasă. Copiii lor, de vârste mici, mănâncă fast-food și mâncare gătită, dar nu au habar cine o controlează pentru a fi de calitate. Pentru că noi atunci când am învățat puericultură și pediatrie, am aflat că sunt niște norme pe care trebuie să le îndeplinească mâncarea vizavi de vârsta copilului până când el, de la adolescent, trece la adultul tânăr", a declarat medicul.

Fast food. Sursa foto: pixabay

Produse prelucrate industrial

Nu este prima dată când Mircea Beuran atrage atenția asupra faptului că multe alimente pe care le consumăm sunt foarte periculoase.

"În zilele noastre, peste 50-60% dintre produse sunt chimizate. După ce aceste produse sunt prelucrate industrial, le găsim în galantar săptămâni sau luni de zile. Dacă mai adăugăm și consumul de alcool, mai mult de un pahar sau două la o masă, acest lucru modifică funcțiile interne ale corpului", spunea el.

Pericol de cancer

Medicul avertizează asupra consumului de alimente toxice. Acestea ar putea provoca boli grave, inclusiv cancerul.

"Ce este pe masă acum, în magazin, în raport de volum, aproape tot este toxic. Cancerul nu apare de pe azi, pe mâine, după ce ai mâncat ceva procesat, efectele adverse apar peste zece, douăzeci de ani. De principiu, trebuie mâncate alimente proaspete, fructe și legume bio, de preferat, carne de pasăre sau pește. Cei care mănâncă des carne tânără de miel pot dezvolta gută. Însă, degeaba mâncâm sănătos, dacă nu facem mișcare cel puțin jumătate de oră", a declarat Mircea Beuran.