După o intervenţie stomatologică, o pacientă a dobândit accent britanic

După o intervenţie stomatologică, o pacientă a dobândit accent britanic

O femeie din SUA a ajuns, în urmă cu un an şi jumătate, la stomatolog, unde a fost supusă unei intervenţii. În urma operaţiei, pacienta a început să vorbească precum britanicii, iar accentul nu i-a dispărut nici până astăzi.

Femeia care locuieşte în Toledo, din statul american Oregon, a căutat pe Internet informaţii prin care să descopere ce s-a întâmplat şi s-a diagnosticat cu Sindromul Accestului Străin. Doar câteva zeci de cazuri au fost documentate până acum, conform Associated Press.

În noiembrie 2009, Karen Butler, în vârstă de 56 de ani, a mers la stomatolog. Din cauza gingivitei, i s-au înlocuit câţiva dinţi din faţă, de pe maxilarul superior şi inferior. O săptămână mai târziu, după ce edemul s-a retras, accentul nu a dispărut. Medicul i-a spus că poate mai are nevoie de timp pentru a se obişnui cu dinţii noi.

Însă, câteva săptămâni mai târziu, femeia, care nu a călătorit vreodată în Europa, încă mai avea accentul britanic. Atunci a început să caute pe Internet informaţii din jurnalele de medicină care să explice situaţia în care se afla.

Ne puteți urmări și pe Google News

A descoperit un posibil diagnostic, Sindromul Accestului Străin. Medicii care au documentat cazurile susţin, însă, că acest diagnostic se regăseşte, în special, la pacienţi care au suferit leziuni cerebrale. Dr. Helmi Lutsep, profesor şi vicepreşedinte al departamentului de neurologie la Health & Science University din Oregon este de părere că, "uneori, o persoană poate dobândi o pronunţie uşor diferită. Alteori, însă, accentul poate suferi o schimbare majoră. Nu ştim exact de ce şi cum se produce, dar, pur şi simplu, pare să afecteze doar pronunţia. Sunt absolut convins că este un fenomen real şi că aceste persoane nu se prefac", a mai spus specialistul în neurologie.

"Nu este nimic rău în a avea un accent", Karen Butler. Aceasta nu crede că a suferit un atac cerebral în timpul intervenţiei stomatologice, însă nu a apelat la un tomograf, întrucât asigurarea medicală nu îi acoperă costurile. Ocazional, fiica lui Karen sună acasă, la părinţi, pentru a asculta mesajul vocal înregistrat de mama ei înainte de procedură.

"După tot acest timp, uneori, şi eu mai ascult înregistrarea", a spus şi Karen. "Îmi place să-mi amintesc cum era vocea mai înainte", a mai spus femeia.

<iframe width="620" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/D12CWDy-vbA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>