Scandal la Direcția pentru Protecția Copilului Cluj. Ministrul, împiedicat să intre

Scandal la Direcția pentru Protecția Copilului Cluj. Ministrul, împiedicat să intre

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a fost oprită de paznicul de la Direcția pentru Protecția Copilului Cluj să intre în instituție.

Alături de ministrul Muncii se afla și președintele Autorității Naționale pentru Protecția Copilului și a Persoanelor cu Dizabilități, Mădălina Turza.

Violeta Alexandru a vrut să facă o vizită incognito dar a fost oprită la poarta instituție, pe motiv că în incintă funcționează un centru de primire în regim de urgență a copiilor abuzați abuzați și neglijați, unde sunt internați peste zece minori.

Tot în incinta respectivă funcționează Centru Maternal, unde sunt internate mamele cu copii, victime ale violenței domestice sau care nu au domiciliu stabil, unde sunt cazate șase mame. În plus, tot în incinta respectivă mai funcționează o casă de tip familial cu 12 copii, cazați în regim rezidențial, de care au grijă angajații de la DGASPC.

Ne puteți urmări și pe Google News

Portarul a spus că instituția este una cu regim special și că fără aprobarea directorului Daniel Tămaș, ministrul și alaiul său poate să rămână la poartă și să admire de acolo totul. Potrivit unor martori la eveniment, șoferul mașinii ministeriale ar fi încercat să forțeze intrarea dar portarul a amenințat că va suna la 112.

Directorul instituției, Daniel Tămaș se afla în concediu medical, din cauza unor probleme de sănătate mai vechi. Între directorul Tămaș și președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, există o stare de tensiune, iar liberalul dorește să îl schimbe pe Tămaș.

În ultimii ani, Tișe a dispus cercetarea disciplinară a lui Daniel Tămaș de 16 ori și a formulat peste 20 de plângeri penale. Procurorii au dat clasare în toate cele 20 de plângeri penale, pe motiv că faptele imputate nu există și, de asemenea, nu există niciun prejudiciu.

Directorul DGASPC Cluj, Daniel Tămaș a declarat pentru EvZ că nu a fost contactat pentru această vizită. ”Am crezut că de fapt au vrut să stopeze abuzurile celor de la Consiliul Județean Cluj. Le aștept cu drag oricând vor dori să revină și să viziteze centrele noastre de adulți, copii și persoane vârstnice, dar le rog să se anunțe înainte pentru că instituția noastră nu este un sat fără câini, și așa ar fi cel mai civilizat lucru”, a spus Tămaș.