Reding a declarat pentru cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung că se impune o întărire a instrumentelor pe care Uniunea Europeană le poate folosi pentru a sili statele membre să se conformeze regulilor democraţiei şi statului de drept.
"Cred că avem nevoie, într-un viitor nu prea îndepărtat, de un minister european al Justiţiei, care să dispună de mijloacele pentru a impune statul de drept în Ue. Acesta ar trebui să aibă dreptul de a reclama la Curtea europeană de justiţie dacă independenţa Justiţiei este în pericol într-un stat al Uniunii", a declarat comisarul european."În cadrul uniunii monetare vorbim despre necesitatea introducerii unui control şi a unei surpervizări mai puternice, în scopul întăririi încrederii reciproce. Se pare că avem nevoie de acelaşi lucru şi în domeniul Justiţiei", a argumentat ea.
Site-ul EurActiv, care consemnează aceste declaraţii, mai comentează că "indignarea legată de situaţia politică din România este generală la Bruxelles". "În urma publicării raportului MCV de către Comisia Europeană, un mare număr de responsabili politici europeni i-au cerut primului ministru român, Victor Ponta, să se conformeze celor 11 solicitări formulate de Comisie săptămâna trecută", mai scrie EurActiv.
CITIŢI ŞI:

  • Ambasadorul britanic la Bucureşti: Nu este normal ca infractori condamnaţi să poată rămâne în Parlament
  • The Telegraph: "România alunecă neobservată spre despotism. Liderii europeni sunt îngroziţi"
  • RAPORTUL PE JUSTIŢIE. Barosso: "România, pe buza prăpastiei". Vom fi monitorizaţi „la sânge”