După ce s-a întors de la Juncker, Cioloș se dă divă politică

După ce s-a întors de la Juncker, Cioloș se dă divă politică

S-a supărat pe liberali că nu i-au oferit funcția de președinte al PNL, iar ieri fostul premier Dacian Cioloș și-a luat adio și de la USR. Întors de la Bruxelles, unde a avut întâlniri cu ofi ciali europeni, Dacian Cioloș i-a transmis lui Nicușor Dan că nu s-a pus niciodată problema să fie membru al USR, și să nu-i mai folosească numele

I-am spus deja domnului Nicuşor Dan de o săptămână că nu se pune problema de negociere a intrării lui Cioloş în USR şi nu asta a fost problema de la început! Ei trebuie să îşi rezolve problemele interne din partid şi ar fi bine să nu folosească numele meu”, a declarat Dacian Cioloş, fost premier al României, pentru Digi24. El a fost deranjat de faptul că Nicușor Dan l-a invitat în USR, dar a punctat că ar exista și o serie de nemulțumiri în interiorul formațiunii.

Ulterior, într-un interviu acordat hotnews. ro, Nicușor Dan a spus că „opinia majoritară în USR este că ar fi benefic că Dacian Cioloș să intre în USR acum, există o minoritate care nu crede că e benefică intrarea în momentul ăsta. Eu sunt în această minoritate”. Invitația la dialog i-a fost transmisă lui Cioloș marțea trecută. „Lam sunat, nu mi-a răspuns, m-a sunat înapoi, nu i-am răspuns, și i-am dat un sms”, a povestit Nicușor Dan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Culisele unui scandal

Acum vreo două săptămâni, Cioloş şi reprezentanții USR au avut o serie de discuții. Cristian Ghinea a fost cel care a plusat și a cerut să fie analizată posibilitatea ca Cioloş să facă pasul spre USR.Fost ministru al Fondurilor Europene în Cabinetul Cioloș, actual deputat USR, Cristian Ghinea a trimis o scrisoare către membrii USR pe tema intrării lui Cioloș în partid. Ghinea a anunțat că el a fost cel care a inițiat discuțiile cu conducerea formațiunii, dar că răspunsul a fost „în esența negativ” și că i s-a spus că fostul premier ar fi „un elefant prea mare pentru USR”. Nicușor Dan s-a împotrivit, pe motiv că în ochii opiniei publice USR-ul ar deveni in opinia publica un partidremorca - partidul lui Cioloș.

Negocierile eșuate cu PNL

După ce a plecat de la Palatul Victoria, Cioloș a avut mai multe întâlniri cu liderii PNL cărora le-a spus că vrea să vină în partidul lor, dar să candideze la funcția de președinte. „I s-a propus să vină numărul doi, numărul trei, președinte nu se poate”, declarau sursele citate de EVZ la sfârșitul lunii februarie. Liberalii nu au uitat că Cioloș nu a vrut săși asocieze numele cu ei în campanie. Aceleași surse spune că Cioloș este perceput în PNL ca un individualist. „Nu are nevoie de PNL ca partid, ci pentru cariera lui politică”. Luni, preşedintele interimar, Raluca Turcan, declara că Cioloş „ar fi fost şi ar fi binevenit în PNL”, afirmând că nu se poate da un vot în BPN PNL în privinţa unei decizii personale care îi aparţine fostului premier. Cioloș ar fi susținut în PNL de Ilie Bolojan (Bihor), Gheorghe Falcă (Arad) și fosta președintă a PNL, Alina Gorghiu.

De altfel, Cioloș a fost surprins la o cafea la Universitate cu Ilie Bolojan.