După atacurile rechinilor din Marea Roșie, egiptenii vin cu recomandări pentru turiști Ce nu trebuie să facă aceștia

După atacurile rechinilor din Marea Roșie, egiptenii vin cu recomandări pentru turiști Ce nu trebuie să facă aceștia

După atacurile recente ale rechinilor din Marea Roșie, în urma cătora două femei au murit, autoritățile din Egipt iau măsuri pentru a-i proteja pe cei veniți în vacanță. Oficialii egipteni au distribuit ghiduri care cuprind informații despre ce nu ar trebui să facă turiștii atunci când se află în mare.

Atacurile rechinilor din Marea Roșie

Elisabeth Sauer, o femeie de 68 de ani, a fost ucisă de un rechin pe 1 iulie. La două zile distanță, și românca Roxana Donisan, în vârstă de 44 de ani, a fost găsită fără viață, mușcată de un rechin, la doar 600 de metri de locul în care ar fi fost sfâșiată și femeia austriacă.

„Două femei au fost atacate de un rechin în timp ce înotau în zona Sahel Hachich, la sud de Hurghada", a anunțat atunci ministerul mediului pe pagina sa de Facebook, precizând că a fost lansată o anchetă pentru a stabili circumstanțele incidentului.

Atacurile au provocat panică în Sahl Hasheesh și în Hurghada în general și au determinat autoritățile să oprească accesul turiștilor într-o porțiune de coastă a Mării Roșii, interzicând activitățile acvatice, cum ar fi scufundările, snorkeling-ul sau windsurfing-ul, potrivit știrileprotv.

Ne puteți urmări și pe Google News

Turiștii trebuie să nu poarte parfum și să nu arunce mâncare în apă

Drept urmare, oficialii egipteni au distribuit ghiduri scrise în care li se explică turiștilor lucrurile pe care înotătorii și scafandrii nu ar trebui să le facă în timp ce se află în mare, pentru a evita provocarea atacurilor rechinilor.

Spre exemplu, turiștii sunt sfătuiți să nu arunce mâncare în apă și să nu se dea cu parfum înainte să intre în apă, a declarat un oficial local pentru Middle East Eye.

Măsurile de protejare a turiștilor au inclus și închiderea timp de trei zile a plajei unde au avut loc atacurile.

Ministerul egiptean Mediului a format, între timp, o comisie care să investigheze incidentele.

Rechinii din Marea Roșie atacă foarte rar înotătorii, dacă aceștia se află în zonele desemnate ca sigure.