Evenimentul Zilei > Actualitate > După anunțul vacanței forțate, o nouă veste pentru toții elevii din România. Se întâmplă de la 1 ianuarie
După anunțul vacanței forțate, o nouă veste pentru toții elevii din România. Se întâmplă de la 1 ianuarie

După anunțul vacanței forțate, o nouă veste pentru toții elevii din România. Se întâmplă de la 1 ianuarie

Ministrul interimar al finanțelor, Dan Vîlceanu, a făcut un anunț îmbucurător atât pentru copii, cât și pentru părinți. Începând cu 1 ianuarie 2022, va avea loc o creștere a alocațiilor. Guvernul Orban promitea dublarea acestora, însă creșterea va fi mai mică față de schema propusă în 2020.

Schema prevăzute de Guvernul Orban era una destul de simplă. Alocațiile copiilor ar fi trebuit să înregistreze mai multe creșteri în acest an, însă planurile nu au fost unele realizabile. Una dintre majorările din acest an, cea din iulie, a fost amânată de către Guvernul lui Cîțu, fiind promisă o creștere a alocațiilor de la 1 ianuarie 2022.

Alocațiile se vor mări începând cu prima zi a anului viitor, însă nu se vorbește despre o dublare. Este planificată o creștere de 20% a alocațiilor. În septembrie 2020, Guvernul Orban a adoptat OUG 123/2020, care prevede o schemă de majorări în cinci etape.

„Există un calendar din punct de vedere al creșterii alocațiilor și ne vom ține de acel calendar. Nu aș vrea să intru în calcule mai mult decât prevede calendarul care a fost deja aprobat. Cred că alocația de la 1 ianuarie 2022 va fi în jur de 486 de lei pentru copiii sub 2 ani și cu grad de handicap și la 243 de lei de la 1 ianuarie pentru copiii mai mari de 2 ani. Procentul e exact și suma prevăzută în ordonanța de urgență dată la începutul anului.

Această sumă este prevăzută în legislația în vigoare, deci nu există o altă calendarizare, în afară de cea de făcută deja. În legislația în vigoare există o singură majorare, cea de la 1 ianuarie”, a spus ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu la Antena 3.

În prezent, valoarea alocațiilor pentru copiii cu vârstă cuprinsă între 2 și 18 ani este de 214 lei. Pentru copiii sub 2 ani și cei cu handicap, statul oferă 427 de lei pe lună.

Ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, nu a venit doar cu o veste bună sâmbătă. În cadrul declarațiilor făcute de acesta, pensiile vor beneficia și ele de majorări. Acestea vor avea loc tot începând cu 1 ianuarie 2022, iar în cazul lor vorbim despre o creștere de 6%.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: