Printre acestea se numără şi cea a psihologului Mary Joe Rapini. O persoană care a lucrat cu foarte mulţi pacienţi aflaţi în stadii terminale de cancer şi care i-au povestit mai multe episoade de “viaţă de după moarte”.
A experimentat ea însăşi
Mărturisirile lui Mary Joe Rapini figurează în cartea doctorului Jeffrey Long din Houma, Louisiana, care se intitulează “ Evidence of the Afterlife: The Science of Near-Death Experiences” ( “Dovezi ale existenţei Lumii de dincolo: Ştiinta experienţelor de viaţă după moarte”) şi a apărut în anul 2010.
Rapini a pus de multe ori povestirile pacienţilor săi pe seama tratamentelor medicale puternice, dar în aprilie 2003 a experimentat ea însăşi un astfel de episod, în urma unui anevrism. Mărturisirile ei sunt incredibile: “Îi vedeam pe medici agitându-se în jurul meu, înfigând tot felul de lucruri în mine, apoi l-au sunat pe soţul meu. Când m-am uitat în sus, am văzut o lumină puternică…”.

Cu totul diferită

Lumina pe care a văzut-o Rapini nu era o lumină obişnuită. “Era cu totul diferită. Creştea din ce în ce mai mare. Mă tot uitam mirată la ea întrebându-mă ce e asta. Apoi a crescut atât de mare, încât m-a înghiţit şi m-am trezit în acest tunel, care m-a dus într-o frumoasă încăpere. Acolo Dumnezeu m-a ţinut în braţe şi mi-a spus: Tu nu poţi rămâne aici! Dar eu voiam să rămân, aşa că am protestat. Şi am început să enumăr toate motivele pentru care ar fi trebuit să rămân. Şi atunci mi-a spus: Ai iubit vreodată în viaţa ta pe cineva, aşa cum te-ai simţit tu iubită aici? Şi am răspuns că nu, este imposibil, eu sunt om. Şi atunci mi-a spus: Poţi mai mult decât atat! Apoi m-am întors…”. Rapini mai spune că, după această experienţă uluitoare, există nopţi în care încă îi apare în vis acea lumină neobişnuită.  
După apariţia cărţii s-a spus că experienţa trăită de Rapini poate fi “o reinterpretare a poveştilor pe care le-a tot auzit de-a lungul carierei sale”.