Evenimentul Zilei > International > Dumnezeu este ÎNLOCUIT de inteligența artificială?
Dumnezeu este ÎNLOCUIT de inteligența artificială?

Dumnezeu este ÎNLOCUIT de inteligența artificială?

Un inginer de la Google, Anthony Lewandowski, a creat o organizație „Calea către viitor”, bazată pe ideea unei noi religii, care îl înlocuiește pe Dumnezeu cu inteligența artificială. Joaca de-a Dumnezeu este tot mai evidentă datorită acestor minţi luminate care împing viziunea lor spre ceva care sperie.

Anthony Lewandowski este cunoscut celor din sfera tehnologiei de ultimă generație, dar si de presă, deoarece a fost implicat într-un scandal uriaș, atunci când a trădat Google pentru Uber. Inițial, Lewandowski a fost un inginer renumit la Google și a contribuit decisiv la crearea tehnologiei mașinilor fără pilot.

Pentru că trebuia să-și găsească o altă cale de afirmare, Lewandowski a creat o organizație, cu numele de „Calea către viitor”, care propune oamenilor moderni o nouă religie. Dumnezeu este scos din ecuația și este înlocuit cu inteligența artificială, care în cele din urmă va domina omenirea.

"La prima vedere, această religie pare una înfricoșătoare, dar nu trebuie să uităm că cei mai mari oameni de știință ai omenirii avertizează de mai mulți ani că va veni și momentul în care inteligența artificială se va dezvolta fără precedent. Atunci va fi punctul de cotitură în dezvoltarea omului, pentru că nu va mai fi nevoie de corpurile fizice pentru evoluția vieții. De asemenea, se mai crede că inteligența artificială va prelua controlul planetei și viața, fie se poate dezvolta fără precedent, sau chiar omul va deveni istorie", titrează efemeride.ro.
Iar ceea ce este şi mai interesant, la acest proiect aderă cei mai inteligenți oameni ai planetei iar noi nu ştim dacă e bine, şi ne rezervă viitorul în acest context.