Dumitru Hărădău fuge de alegeri

Dumitru Hărădău fuge de alegeri

După demisia lui Năstase, mai multe cluburi din ţară cer convocarea Adunării Generale la FR Tenis, dar actuala conducere se teme de vot.

După dezvăluirile făcute de „Evenimentul zilei“ cu privire la devizul umflat pentru meciul de Cupa Davis cu Franţa, de la Sibiu, lumea tenisului e în fierbere. La solicitarea Senatului, Agenţia Naţională pentru Sport a demarat un audit la Federaţia Română de Tenis, mai ales că Dumitru Hărădău, directorul FRT, n-a putut să justifice decât 83.800 de euro din cei 200.000 de euro primiţi de la guvern pentru evenimentul din Ardeal.

Există posibilitatea ca, din cauza unor vicii de procedură, ANS să nu aprobe decontarea în totalitate nici măcar a celor 83.800 de euro. Mai multe cluburi de tenis din ţară au solicitat deja convocarea Adunării Generale pentru modificarea actualului statut, considerat ilegal, dar şi pentru desemnarea unei noi conduceri, după demisia preşedintelui Ilie Năstase. Speriaţi că îşi vor pierde scaunul, Hărădău şi oamenii lui fac tot posibilul pentru a evita întrunirea Adunării Generale, susţinând că Năstase nu şi-a dat demisia!

Năstase nu se mai întoarce Deşi Ilie Năstase şi-a prezentat în mod public şi în scris demisia din fruntea federaţiei de tenis pe 12 februarie, la două zile după încheierea meciului cu Franţa, oficialii FRT n-au demarat nici până acum convocarea Adunării Generale. „Ilie Năstase nu şi-a depus demisia la federaţia de tenis, ci la ANS, aşa că nu are nicio valoare“, ne-a declarat Alexe Bardan, vicepreşedintele FRT.

Conform actualului statut, care nu prevede situaţia în care preşedintele îşi dă demisia, toate prerogativele lui „Nasty“ au fost preluate de Dumitru Hărădău, directorul general, care, deşi este principalul vinovat pentru haosul financiar al acţiunii de la Sibiu, nu poate fi tras la răspundere de nimeni. În situaţia actuală, Dumitru Hărădău cumulează funcţiile de preşedinte, vicepreşedinte şi director general!

„Astea sunt prostii. Ilie Năstase nu şi-a depus demisia la federaţie, fiindcă acolo nu era nimeni mai sus decât el. De aceea a dus-o la ANS, adică la un for superior. Cei din federaţia de tenis puteau să coboare trei etaje mai jos, la domnul Belu (n.r. - preşedintele ANS), şi să ia demisia. Pentru liniştea tuturor, Ilie Năstase îşi va depune demisia şi la federaţie, ca să nu mai existe dubii“, ne-a declarat ieri Amalia Năstase, soţia fostului mare tenismen. Răscoala cluburilor Deja pe adresa ANS şi a FRT au sosit cererile mai multor cluburi de tenis din ţară, afiliate la federaţie, prin care se solicită convocarea Adunării Generale pentru modificarea actualului statut. Semnatarii, printre care Asociaţ ia Municipală Bucureşti, Progresul, BTT Herăstrău, Dinamo şi Tenis Club Bucureşti, au întocmit şi un nou statut, corectând erorile flagrante din vechiul document, care, printre altele, acordă exclusivitatea pentru operaţiunile financiare firmei SC NELL Expert SRL.

În cererea remisă ANS se mai precizează: „În prezent, domnul Hărădău Dumitru ocupă funcţia de vicepre- şedinte şi, în acelaşi timp, pe cea de Director General, aflându-se în conflict de interese, fiind şi incompatibil cu funcţiile pe care le deţine“. Angajaţii federaţiei, antrenorii şi conducătorii de cluburi au luat foc după ce au aflat că Hărădău ar avea o leafă lunară de 5.000 de euro şi au prevăzut, în varianta nouă de statut, ca salariul managerului general să fie propus de Comitetul Director şi validat de Adunarea Generală anuală, prin vot. În plus, se prevede ca managerul să poată fi demis, prin vot de neîncredere, de către Comitetul Director. SCHIMB DE GENERAŢII

Marinescu Pescariu şi Dragomir, posibili candidaţi Organizarea Adunării Generale a federaţiei pare iminentă, iar Hărădău şi rudele sale, angajate pe poziţiicheie în FRT, nu se mai pot ascunde în spatele numelui Ilie Năstase. Câţiva foşti jucători de tenis, printre care Dinu Pescariu şi Ruxandra Dragomir, au primit propunerea de a candida la preşedinţia federaţiei.

„Mi s-a propus să candidez, dar nu mă interesează, fiindcă nu vreau să creadă lumea că am vreo miză. O să mă implic în anumite proiecte. Statutul federaţiei e făcut cu dedicaţie pentru o singură persoană, adică pentru directorul general. Federaţia seamănă cu un SRL de familie, dar pe bani publici. Din ce ştiu eu, Sanda Dragomir ar fi de acord să candideze“, ne-a declarat ieri Pescariu. ALTĂ INGINERIE Tenismenii n-au primit banii de la Munteanu! Meciul de Cupa Davis cu Franţa, de la Sibiu, a stat şi încă mai stă sub semnul ingineriilor financiare. Dincolo de celebrul deviz al lui Hărădău, omul de afaceri Aurel Munteanu a declarat că a acoperit „găurile“ organizării şi că i-a premiat pe cei patru titulari ai echipei române.

Deocamdată, cel puţin la unii dintre jucători n-a ajuns niciun ban. „Lui Andrei Pavel şi lui Victor Hănescu le-am dat câte 10.000 de euro, iar lui Horia Tecău şi Florin Mergea, câte 5.000 de euro“, susţinea, pe 15 februarie, Munteanu, într-un interviu acordat EVZ.

Ieri, Horia Tecău ne-a mărturisit: „Până acum, eu unul n-am primit niciun ban. Ştiu că nici Florin Mergea n-a încasat nimic. Referitor la Pavel şi la Hănescu nu am informaţii, dar noi doi n-am văzut niciun premiu de la domnul Munteanu“. Întrebarea este: unde s-au rătăcit banii promişi de Aurel Munteanu?

Ne puteți urmări și pe Google News