Dulceață de struguri. Rețeta care îți aduce cel mai aromat gust al toamnei în borcane

Sursa foto: Retetefeldefel.ro.

S-au copt strugurii și este timpul potrivit să faci câteva borcane de dulceață de struguri. Am ales niște struguri albi, foarte aromați și fără sâmburi. Dulceața de struguri se prepară foarte ușor și repede, cu efort minim.

Dulceața de struguri este grozav de gustoasă și de aspectuoasă. Boabe de struguri confiate învăluite de un sirop gros, auriu, de culoarea mierii. Dulceața trebuie să aibă siropul bine legat, nu subțire ca la compot.

Ingrediente

Pentru dulceața de struguri albi ai nevoie de:

  1. struguri
  2. zahăr
  3. zeamă de lămâie
  4. esență de vanilie
  5. zeamă de portocală
  6. coajă de portocală
  7. scorțișoară

Mod de preparare

Primul pas pe care trebuie să îl faci este să speli strugurii foarte bine. Ulterior, rupi boabele de pe ciorchine. Decojești boabele cu mâna sau cu un cuțit. Totuși, dacă fructul este foarte copt, poți face acest pas doar cu degetele. Ulterior, așezi boabele într-un bol, adaugi zahărul, zeama de la o lămâie și amesteci. Mai departe, trebuie să lași strugurii peste noapte pentru a lăsa zeama.

După 24 de ore, vei răsturna strugurii, lamâia spălată și tăiată în trei-patru felii, într-o oală încăpătoare și pui la foc. Trebuie să amesteci ocazional până ce se îngroașă, făcând proba cu farfuria. Metoda aceasta presupune să pui un strop pe farfuria rece și să lași să se răcească. În cazul în care compoziția curge, o mai lași să fiarbă. Dacă stropul este gros și nu curge, dulceața ta este gata. După poți adăuga vanilie, zeama de la portocală și coaja, scorțișoara după gust.

Pui dulceața fierbinte în borcanele sterilizate, cu capacul în jos și acoperi cu un prosop. După acest pas, vei lăsa să se răceasca până a doua zi când vei depozita borcanele în cămară. Dacă vrei o dulceață fină, înainte să pui compoziția în borcane, o poți trece printr-o strecurătoare. În acest fel, vei elimina sâmburii.