A renunțat la toată cariera din fotbal pentru a se implica în politică. Este vorba despre portarul-minune Helmut Duckadam. Acesta a demisionat din funcția de președinte de onoare al FCSB, pentru a-și urma alte pasiuni, într-o sferă ceva mai îndepărtată de cea a sportului.

Totul s-a întâmplat deja! Helmut Duckadam a devenit consilier al președintelui interimar al Senatului, Robert Cazanciuc. Misiunea lui Duckadam este de a găsi soluții pentru sportul de masă.

Helmut Duckadam a sosit alături de FCSB în urmă cu 10 ani, într-un moment în care Gigi Becali i-a întins o mână de ajutor, din cauza problemelor de sănătate. De-a lungul anilor, fostul portar a reprezentat vicecampioana României în public, dar în ultima perioadă nu s-a mai simţit apreciat de conducerea din Berceni.

„Să plec de la FCSB a fost o decizie surprinzătoare pentru cei care nu știau, pentru mine nu a fost. Am cugetat mult, m-am gândit multe nopți la modul cum voi face acest anunț. Am rezistat 10 ani la Steaua, dar a fost o decizie bună, mă simt bine la ora actuală. Renunț la fotbal definitiv, nu mai vreau să merg la alte echipe.

Am primit niște oferte interesante de la primarul din Clinceni pentru un liceu sportiv, care o să-mi poarte numele din toamnă. Ieri am primit o ofertă de la Robert Cazanciuc ca să fiu consilierul Senatului pentru probleme de sport, deci viața merge înainte și sunt foarte liniștit.

Nu mă pot despărți de sport, dar nu mă mai implic în vreo activitate de la un club. Nu mă așteptam să existe această întorsătură, dar după 10 ani devine și o rutină. M-au rugat cei de la UTA să particip la Federație la tragerea la sorți, fac asta și pentru alte echipe cu mare plăcere, dar nu mă mai implic”, a declarat Duckadam, conform RomaniaTV.