De marți, în nord vestul României, mai exact în județele Maramureș și Bistrița Năsăud, ninge fără oprire. În fața iadului alb, polițiștii de la Poliția Rutieră din cadrul IPJ Maramureș au luat decizia de a opri circulația autocamioanelor în zona Pasului Gutâi, la nord de Baia Mare, care asigură legătura spre zona de nord și orașul Sighetul Marmației, până când cei care trebuie să asigure deszăpezirea o vor face.

În plus, DN 1C, Baia Mare-Dej este blocat în zona pasului Mesteacăn, unde se circulă cu mare greutate din cauza zăpezii necurățate. Mai mult, mai susține presa locală, DN1 C este necurățat în zona orașului Șomcuta Mare, unde se circulă cu

mare greutate.
Potrivit meteorologilor zona județului Maramureș ze află sub cod galben de viscol și ninsori până miercuri seara la ora 20.00.

DRDP Cluj condus de un jurist interimar

Drumurile naționale din cele două județe, sunt coordonate de la Cluj, de către Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj. La mijlocul lunii noiembrie, directorul regional Radu Băruță a fost demis din funcție ca urmare a unor prost management. Locul a fost ocupat de juristul șef al DRDP Cluj, Crina Lăpușan, un apropiat al directorului general al CNAIR, Narcis Neaga, jurist care nu are experiența necesară pentru a conduce o unitate tehnică, din punct de vedere al organizării și managerizării activității în drumuri.

De exemplu, la Bistrița, Secția de Drumuri Naționale, din subordinea DRDP Cluj, condusă de Alexandru Slavita nu a cumpărat lat timp cantitatea necesară de sare pentru a asigura într-un grad optim activitatea de deszăpezire. În cursul zilei de marți, Slavita a declarat că mai existau în stocuri doar 300 de tone de sare, asta deși într-o singură noapte s-au folosit peste 130 de tone de sare. Astfel, inginerul șef Slavita de la DRDP Cluj se roagă pentru vreme mai călduroasă care să topească stratul de zăpadă depus în ultimele zile. „Sperăm că, în două-trei ore, va creşte temperatura şi se va mai topi zăpada. Nu avem ce face, nu mai avem sare. Dăm doar acolo unde sunt curbe şi la urcare. În rest, acţionăm cu lama”, a declarat inginerul șef Slavita.

foto: noaptea d emarți spre miercuri Pasul Gutâi