Evenimentul Zilei > Actualitate > DROGURI PENTRU COPII in orasul Lupeni. O ampla actiune DIICOT arata ca in orasul unde un interlop a BATUT o salvamontista functiona o RETEA de traficanti de stupefiante
DROGURI PENTRU COPII in orasul Lupeni. O ampla actiune DIICOT arata ca in orasul unde un interlop a BATUT o salvamontista functiona o RETEA de traficanti de stupefiante

DROGURI PENTRU COPII in orasul Lupeni. O ampla actiune DIICOT arata ca in orasul unde un interlop a BATUT o salvamontista functiona o RETEA de traficanti de stupefiante

Mai multe perchezitii efectuate, astazi, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Gorj pe raza judeţelor Gorj, Mehedinţi şi Hunedoar au condus la destructurarea unei retele de traficanti de drouri. Anchetatorii arata ca, pe raza județului Hunedoara, drogurile se vindeau în special pe raza municipiului Lupeni și a localităților limitrofe, orasul in care interlopul Sorin Palesica a batut-o pe salvamontista Miruna Inel. Socant este ca printre consumatori se numara multi copii, ceea ce confirma afirmatiile jurnalistei Anamaria Sanda, de la "Vocea strazii", aspru criticata dupa ce a dezvaluit in "Evenimentul zilei" ca Valea Jiului este Vestul Salbatic.

Procurorii DIICOT si politistii de la Crima Oranizata, alaturi de cei de la IPJ Gorj efectueaza, astazi, noua perchezitii in judeţele Gorj, Mehedinţi şi Hunedoara. Anchetatorii arata ca că  în perioada octombrie 2015 – februarie 2016, trei suspecţi  au constituit un grup infracțional organizat, în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de droguri de risc (cannabis) şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive (etnobotanice).

 In urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că drogurile și substanțele psihoactive erau comandate de către membrii grupului de pe diferite site-uri de internet (în special din Marea Britanie), iar apoi distribuite în țară la mai mulţi consumatori.

S-a reţinut că unul dintre membrii grupului distribuia, prin intermediul firmelor de curierat, droguri și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive la mai mulți consumatori de pe raza  județelor Sibiu, Mureș, Maramureș, Timiș, Arad și Hunedoara.

De asemenea, pe raza județului Hunedoara, în special pe raza municipiului Lupeni și a localităților limitrofe, drogurile și etnobotanicele erau distribuite la diverși consumatori, dintre care unii  minori, în schimbul unor sume importante de bani, de către un alt membru al grupului.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare a fost găsită şi ridicată cantitatea de aproximativ 400 de grame de masă vegetală, 2 arme de foc, deţinute fără drept, un laptop, 9 telefoane mobile şi mai multe dispozitive de mărunţit şi cântărit.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Gorj  au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 9 persoane.

Acţiunea a fost realizată împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară  din cadrul S.C.C.O. Gorj,  SCCO Mehedinți și SCCO Hunedoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către  Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul   IPJ GORJ.