DREPT LA REPLICĂ. Răzvan Petrovici, despre DOSARUL CREDITELOR otrăvite de la BRD: Nu am fost implicat în "această afacere penală" sau în vreo operaţiune ce ar putea fi catalogată astfel

DREPT LA REPLICĂ. Răzvan Petrovici, despre DOSARUL CREDITELOR otrăvite de la BRD: Nu am fost implicat în "această afacere penală" sau în vreo operaţiune ce ar putea fi catalogată astfel

Redacţia EVZ a primit un drept la replică în urma articolului ”Truică și-a luat iaht din creditele luate pe numele unor pensionari. AFACERISTUL a beneficiat de 15 din cele 17 CREDITE OTRĂVITE oferite de BRD”, publicat în 20 mai 2015. În articol este menţionat şi numele lui Răzvan Petrovici. Acesta a transmis redacţiei răspunsul de mai jos.

Articolul iniţial: Ajutat de un director din BRD, afaceristul din Snagov a primit 35 milioane de euro fără să plătească vreo rată. El se folosea de pensionari sau de cunoștințele finului său cărora le promitea apartamente de lux sau bani. Succesul lui Remus Truică la banii Băncii Române pentru Dezvoltare (BRD) era asigurat de două persoane apropiate: directorul general adjunct al băncii, Sorin Mihai Popa, și finul său de cununie, Cristian Relu Aparaschivei. Tot textul este aici!

Către Evenimentul Zilei În atenţia domnului Virgil Burlă, jurnalist

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Stimate domn,

Vă mulţumesc pentru atenţia pe care o acordaţi acestei scrisori şi, implicit, bunei şi corectei informări a cititorilor evz.ro. Doresc să fac o serie de precizări pentru a corecta speculaţiile referitoare la persoana mea, speculaţii ce s-au strecurat într-un articol apărut recent pe evz.ro („Truică și-a luat iaht din creditele luate pe numele unor pensionari. AFACERISTUL a beneficiat de 15 din cele 17 CREDITE OTRĂVITE oferite de BRD”, 20 mai a.c.).

 

1.    Relaţia pe care o am cu BRD - Groupe Societe Generale nu a fost niciodată mediată, asociată sau corelată relaţiilor şi operaţiunilor pe care cei menţionaţi în articol le-au avut cu banca. Nu am fost implicat în „această afacere penală” sau în vreo operaţiune ce ar putea fi catalogată astfel.  

2.    Relaţia mea cu Societe Generale a început în 1997, înainte ca grupul francez să preia activităţile Băncii Române pentru Dezvoltare.

3.    În toţi aceşti 18 ani, colaborarea cu instituţiile bancare s-a derulat în condiţiile legii şi cu respectarea drepturilor şi obligaţiilor ce revin părţilor într-un contract.  

4.    În acest moment, nici eu şi nici firmele ale căror interese le reprezint nu înregistrăm restanţe în respectarea obligaţiilor ce ne revin, nu avem litigii cu BRD - Groupe Societe Generale, iar relaţiile comerciale se derulează în condiţii normale.

5.    Nu am luat niciodată „credite fantomă”.

Vă mulţumesc pentru rectificarea erorilor publicate în articolul menţionat şi îmi exprim speranţa că, pe viitor, înainte de a publica informaţii despre mine sau activitatea mea, le veţi verifica şi îmi veţi solicita un punct de vedere.

Vă mulţumesc.