În urmă cu mai multe zile, regizorul a fost internat la Terapie Intensivă – Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti -, aflându-se în stare gravă. Alexandru Darie a fost diagnosticat cu ciroze și se află pe listele pentru transplant.

Regizorul a încercat pe cât de mult posibil să își ascundă boala de ochii opinei publice. Ba mai mult, Alexandru Darie se confruntă și cu probleme financiare, anul trecut fiind nvoit să își vândă o parte din bunuri pentru a face rost de bani pentru tratament.

Alexandru Darie s-a născut pe 15 iunie 1959, într-o familie de artişti, părinţii săi fiind Consuela Roşu şi Iurie Darie. „Cred că de pe la 3 ani, 3 ani şi jumătate, am început să cresc în teatru. Nu exista bonă, baby-sitter şi-aşa mai departe… Aşa că părinţii mă luau la repetiţii, la Teatrul de Comedie, unde erau amândoi angajaţi. Era perioada de glorie a Teatrului de Comedie: director era Radu Beligan, iar trupa era de fapt o pleiadă fantastică de actori, de la Dem Rădulescu, Mircea Albulescu, (Gheorghe) Dinică, (Marin) Moraru, până la cei mai tineri, care atunci erau Sanda Toma, Grigore Gonţa…”, mărturisea Alexandru Darie cu ceva timp în urmă, scrie Cancan.