Drama băiatului Mowgli. Povestea senzațională a unui tânăr de 21 de ani. VIDEO

Un tânăr care trăiește într-un sat din Rwanda (Africa) a devenit bătaia de joc a consătenilor săi din cauza comportamentului ciudat.

Poreclit „băiatul Mowgli”, acesta mănâncă iarbă, nu vorbește și se comportă ca și când ar fi un animal sălbatic, susțin localnicii. Zanziman Ellie are 21 de ani și trăiește într-un sat din Rwanda, izolat de toată lumea, potrivit Dailystar.co.uk.

Localnicii îl alungă și spun despre el că ar fi o maimuță, iar nu un om. Astfel, tânărul a ajuns să evite compania oamenilor și să-și petreacă din ce în ce mai mult timp în pădure.

Din acest motiv a și fost poreclit „băiatul Mowgli”, pentru că trăiește printre animale, precum celebrul personaj din „Cartea junglei”. Scrisă de prozatorul britanic Rudyard Kipling, cartea descrie povestea unii băiat crecut printre animalele sălbatice, în jungla indiană.

Băiatul se ascunde în pădure de oamenii care îi fac rău

Mama tânărului spune că este nevoită să umble după fiul ei prin pădure, ca să-l aducă acasă, și nu de puține ori a folosit un laț pentru a-l prinde. În ciuda vîrstei, tânărul nu vrea să socializeze și preferă să-și petreacă zilele în sălbăticie.

Zanziman Ellie refuză cu desăvârșire să mănânce mâncarea gătită de mama lui și se hrănește cu banana sau alte fructe pe care le culege de prin pădurile din preajma satului său din Rwanda. Atunci când foamea îl impinge, se spune că nu ezită să consume și cantități impresionante de iarbă.

Chiar și așa, femeia îl consideră un copil special, „un dar de la Dumnezeu”. Ea a pierdut la naștere alți cinci copii și spune că fiul acesta este viața ei.

„După ce am pierdut cinci copii l-am rugat pe Dumnezeu să ne dea, mie și soțului meu, chiar și un copil cu dizabilități, doar să trăiască, spre deosebire de toți ceilalți. Am știut încă de când a venit pe lume că e un mesaj de la Dumnezeu”, a declarant femeia.

Boala care îl face pe Zanziman deosebit

Zanziman Ellie s-a născut cu hidrocefalie, o afecțiune în care capul copilului este mai mic decât în mod obișnuit, iar creierul este împiedicat să se dezvolte în condiții normale. De aici apar și problemele ce țin de abilitățile cognitive. La naștere, capul băiatului a fost de mărimea unei mingi de tenis, iar de atunci s-a dezvoltat mult sub nivelul normal.

Cei care îi cunosc situația încearcă să-l protejeze de pericole, însă este destul de dificil. Zanziman aleargă foarte repede, iar mulți săteni spun că marea lui bucurie este să alerge prin pădure.

„Tot ce face este să alerge. Când vede oameni fuge imediat de ei. Oriunde merge, eu trebuie să alerg după el. Într-o săptămână ajungem să facem și 230 de kilometri, căutându-l peste tot”, a mai explicat femeia.