Dragostea pentru fotbal a unui mafiot italian a dus la arestarea lui după 11 ani de fugă

Dragostea pentru fotbal a unui mafiot italian a dus la arestarea lui după 11 ani de fugă mafiot italian grecian sursa: Poliția Napoli

Vincenzo La Porta este un mafiot italian aflat pe lista celor mai căutați 100 de oameni din lume. Fugarul are legături cu un grup de crimă organizată periculos cunoscut sub numele de Camorra. Înainte de capturare, el fugea de 11 ani.

Anchetatorii l-au reperat printre fani care sărbătoreau victoria din campionatul italian al lui Napoli - și s-au îndreptat spre insula Corfu din Grecia pentru a-l aresta pe bărbatul de 60 de ani. Ofițerii greci au reușit să-l blocheze să coboare pe o stradă cu un scuter. La Porta a fost capturat în apropierea restaurantului unde se spunea că lucrase ca bucătar. Avocatul său a spus că și-a întemeiat o nouă familie în Grecia și nu vrea să fie extrădat.

"A căzut în plasa noastră din cauza pasiunii lui pentru fotbal si pentru echipa Napoli", a spus poliția intr-un comunicat, citat de SkyNews. "Cu victoria in campionat, La Porta nu a rezistat să nu sărbătorească".

O fantomă de peste un deceniu, La Porta a reconstruit o altă viață în Grecia. Avea o a doua familie, conducea afaceri. Un fugar finanțat cu bani Camorra și cheltuiți aproape în întregime pe teritoriul Greciei. Până când fotografia prezentată a ajuns pe rețelele de socializare. Bărbatul a fost urmărit grație web-ului, dar și cu investigații tradiționale și tehnice. Carabinierii l-au recunoscut în acea imagine, în ciuda faptului că avea o șapcă de baseball pe cap și o eșarfă albastră în mâini. După o serie lungă de investigații și cercetări, desfășurate cu colaborarea forțelor de poliție grecești, l-au arestat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Șanse ca mafiotul italian să nu fie extrădat

Strâns legat de banda criminală organizată Camorra din Napoli, La Porta a fost condamnat în lipsa de asociere criminală, evaziune fiscală și fraudă. Apărând sâmbătă în fața procurorului, a primit ordin să fie ținut în închisoare până când un complet de judecători a curții de apel se pronunță asupra unei cereri de extrădare din Italia. Autoritățile italiene doresc ca acesta să fie transportat înapoi, astfel încât să poată ispăși o pedeapsă de 14 ani de închisoare.

„A fost condamnat cu mult timp în urmă pentru infracțiuni fiscale”, a spus avocatul acestuia, Athanassios Giannakouris. "Și-a întemeiat o nouă familie în Grecia... are un băiețel de nouă ani și lucrează ca bucătar ca să se descurce. Suferă de boli cardiace. Dacă va fi extrădat, el și familia lui vor fi distruși".

Poliția din Italia a monitorizat activitatea lui La Porta de luni de zile, așteptând ca acesta să facă o mișcare care să le ofere informații despre locul în care se află.

Camorra, organizația mafiotului italian

Camorra este o organizație criminală italiană cu sediul în regiunea Campania, care operează în principal în jurul orașului Napoli. Este una dintre cele mai vechi și puternice grupuri de criminalitate organizată din Italia, cu o istorie care datează din secolul al XIX-lea. Iată o scurtă istorie a Camorrei:

Puterea și influența Camorre au crescut în timpul sfârșitului secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, în special în orașul Napoli și zonele învecinate. În această perioadă, a fost implicată în diferite activități criminale, cum ar fi șantajul, racket-ul și jocurile de noroc ilegale.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Camorra a colaborat cu forțele germane de ocupație și a obținut profit din piața neagră. După război, organizația și-a continuat expansiunea și și-a consolidat controlul asupra diferitelor afaceri criminale, inclusiv traficul de droguri și contrabanda de arme.

Camorra a devenit notorie în anii 1980 și 1990 pentru implicarea sa în activități criminale de mare profil, inclusiv traficul de droguri și corupția politică. Unul dintre cele mai semnificative incidente din această perioadă a fost implicarea Camorre în criza de eliminare a deșeurilor din regiunea Napoli, unde depozitarea ilegală a deșeurilor toxice a provocat pericole pentru mediu și sănătate.

În anii '90, Camorra a fost implicată într-un război sângeros de teritoriu cunoscut sub numele de "Războaiele Camorre," care a dus la sute de decese în timp ce facțiunile rivale au luptat pentru controlul asupra teritoriului și afacerilor criminale.

În anii 2000, guvernul italian și-a intensificat eforturile pentru a combate criminalitatea organizată, ceea ce a dus la arestări de mare profil ale liderilor și membrilor Camorre. Cu toate acestea, Camorra continuă să opereze și să-și adapteze activitățile criminale.

Afacerile criminale ale organizației s-au extins dincolo de granițele Italiei, fiind implicată în traficul de droguri, spălarea de bani, falsificarea și contrabanda de arme la nivel internațional.