Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, au făcut o investiție șoc în Italia: au cumpărat un monument istoric

Sursa foto Arhiva EVZ

Fratii Pavăl de la Dedeman cumpără un hotel monument istoric în Italia, într-o asociere cu o firmă de gestiune imobiliară din Lituania. E vorba despre Grand Hotel Gardone, de pe malul lacului Garda, Italia, în care a stat numeroase personalități, printre care și Winston Churchill.

Investiția fraților Dragoș și Adrian Pavăl a fost anunțată printr-un comunicat de presă, emis de familia Mizzaro Papini, proprietara pachetului de acțiuni al Grand Hotel Srl și de cumpărătorii Apex Alliance și Paval Holding, scrie gardapost.it.

Comunicatul «anunta că se află în faza finală a negocierilor exclusive pentru achiziționarea de către Apex Alliance/ Paval Holding a întregului pachet de acțiuni al Grand Hotel srl, firma care deține istoricul hotel „Grand Hotel Gardone”, un simbol al turismului la Lacul Garda».

„Noua proprietate intenționează să redeschidă hotelul în iunie și să finalizeze sezonul 2023, înainte de a începe lucrări majore de restaurare la structură pentru a permite hotelului să se poziționeze într-o manieră câștigătoare pe piața de 5 stele de lux”, mai transmit reprezentanții companiilor. Totodată, valoarea tranzacției și cea a investiției nu au fost făcute publice.

Apex Alliance este o companie de management hotelier cu sediul în Lituania, care, potrivit site-ului web al companiei, se angajează în investiții direcționate pe piețele în creștere din Europa Baltică și Centrală și de Est.

Frații români sunt la momentul actual cei mai bogați din țara noastră, afacerea care le-a adus cel mai mare profit fiind magazinele Dedeman. Potrivit revistei Capital, averea lor ar fi mai mare chiar și decât a miliardarului Ion Țiriac, amândoi frați având averi care se apropie de 2 miliarde de dolari fiecare.

Hotelul simbol al turismului la Lacul Garda

Hotelul, care are acum 167 de camere, a fost inaugurat în 1884 și a devenit un simbol al turismului din Garda. Locul este plin de istorie prin prisma faptului că în perioada de dinaintea Marelui Război, a găzduit regi și nobili din toată Europa, precum regele George al Saxoniei.

În 1902 a stat acolo Paul Heys , Premiul Nobel pentru literatură in 1910, care, fascinat de atmosfera hotelului, a ambientat acolo cateva povesti celebre. Faima hotelului a crescut și mai mult în epoca lui D’Annunzio. Aici d’Annunzio a aşteptat alături de pianista Luisa Baccara ca noua sa casă din Gardone să fie gata.

Winston Churchill a stat acolo în 1949 , făcându-l o legendă în rândul turiștilor englezi, care sorbeau cupe de Pol Roger, șampania preferată a lui Sir Churchill, în Winnie’s Bar al hotelului. În camerele sale au trecut, printre alții, scriitorii Somerset Maugham și Vladimir Nabokov, astronaută rusă Valentina Tereskova, prima femeie în spațiu, cercetătorul Albert Sabin, descoperitorul vaccinului antipolio. Pe scurt, povestea a trecut de aici.

Și sute de mii de turiști au trecut pe acolo, în condițiile în care hotelul înregistrează între 45.000 și 50.000 de vizitatori în fiecare an.