Dragnea vrea patru schimbări în Guvern! Cine sunt miniștrii vizați

Dragnea vrea patru schimbări în Guvern! Cine sunt miniștrii vizați

Președintele PSD, Liviu Dragnea, și premierul Viorica Dăncilă iau în calcul o remaniere guvernamentală, care ar urma să fie pusă în practică la toamnă

Potrivit surselor „Evenimentului zilei”, pe răbojul lui Liviu Dragnea se află numele a nu mai puțin de patru miniștri: Lucian Șova (Transporturi), Valentin Popa (Educație), Dănuț Andrușcă (Economie) și Ioana Bran (Tineret și Sport).

Cronica unor permutări interne

Celor patru exponenți ai Executivului nu li se reproșează numai gafele și bâlbele comise cu prilejul diverselor declarații publice. În realitate, proiectul unor remanieri a tot fost vehiculat la vârful PSD, chiar la două săptămâni după instalarea Guvernului Dăncilă. La începutul lui februarie, lista miniștrilor problematici comporta doar trei nume: Lucian Șova, Valentin Popa și Dănuț Andrușcă.

Ne puteți urmări și pe Google News

La vremea respectivă, solicitările de remaniere proveneau din partea unor baroni și grei ai partidului – printre care Marian Oprișan (Vrancea), Adrian Țuțuianu (Dâmbovița) și Niculae Bădălău (Giurgiu) – nemulțumiți că nu au reușit să-și impună apropiații la aceste portofolii importante, ministerele fiind acordate unor lideri interimari de filiale care l-au ajutat pe Liviu Dragnea în războiul cu ex-premierul Mihai Tudose, finalizat cu debarcarea celui din urmă. Bunăoară, Dănuț Andrușcă este un apropiat al liderului PSD Neamț, Ionel Arsene, în timp ce Valentin Popa este susținut de PSD Suceava. La toate aceste permutări interne se adaugă și prestațiile publice lamentabile ale miniștrilor vizați.

Evaluarea Executivului

Pe 19 mai, Liviu Dragnea recunoștea în mod oficial că nu exclude o serie de remanieri într-un viitor mai mult sau mai puțin apropiat. „Da, o să am o discuţie cu miniştrii. Ori susţin în continuare programul de guvernare şi dau drumul la descentralizare, ori nu mai pot sta în guvern. Ăsta nu e un guvern alandala!”, anunța Dragnea.

În aceeași perioadă, la rampă a ieșit și vicepremierul Viorel Ștefan, care a reiterat faptul că toți miniștrii și șefii de instituții publice trebuie să dea curs descentralizării, altminteri vor plăti cu funcția. „Dacă nu fac descentralizarea, va atârna greu în evaluarea titularului de portofoliu! E firesc să lucrăm aşa! Acest lucru nu se poate întâmpla dintr-un singur birou de la nivelul Guvernului, să dea reţete magice şi aplicabile! Imediat, a doua zi să se execute! Nu se poate! Este o muncă de anvergură pe care trebuie să o facă fiecare ministru, fiecare şef de instituţie publică, fiecare şef de serviciu public, fiecare trebuie să îşi facă treaba. Dacă nu îşi face treaba bine în această evaluare, fiecare la rândul lui va fi evaluat de eşalonul superior! Şi va atârna în această evaluare”, a spus Viorel Ștefan.