Evenimentul Zilei > Actualitate > PROPUNEREA HALUCINANTĂ a lui Dragnea a fost FĂCUTĂ PRAF. EXPERȚII nu RECOMANDĂ AȘA ceva. MESAJ clar de la VÂRFUL Organizației Mondiale a Sănătății
PROPUNEREA HALUCINANTĂ a lui Dragnea a fost FĂCUTĂ PRAF. EXPERȚII nu RECOMANDĂ AȘA ceva. MESAJ clar de la VÂRFUL Organizației Mondiale a Sănătății

PROPUNEREA HALUCINANTĂ a lui Dragnea a fost FĂCUTĂ PRAF. EXPERȚII nu RECOMANDĂ AȘA ceva. MESAJ clar de la VÂRFUL Organizației Mondiale a Sănătății

Duminică, în urma CEx al PSD, într-o declarație acordată jurnaliștilor, Dragnea a vorbit despre micșorarea bugetelor serviciilor de informații. Acesta a declarat că o parte din banii acordat serviciilor de informații pot fi folosiți în domenii precum sănătatea, acesta făcând o propunere care i-a uimit pe toți.

„I-am rugat să analizeze sumele alocate serviciilor secrete. Cred că sume importante de aici pot fi realocate către sănătate, de exemplu. Eu mă gândesc la un program de acordare gratuită pentru toţi copiii din România de vitamina D, este tot un program de siguranţă naţională, program pentru diabet şi doamna prim-ministru împreună cu domnul ministru au spus că vor analiza dacă pot face în Guvern această modificare, dacă nu, eu sigur o s-o fac la Parlament, cu amendamente”, a afirmat Dragnea.

În acest context, într-o postare pe Facebook, Vlad Mixich, un expert în politici publice în domeniul Sănătăţii, a criticat ideea preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, de a lansa un nou program de acordare gratuită de vitamina D pentru toţi copiii din România. Acesta a scris că un astfel de program e ineficient şi nerecomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

"Eu mă gândesc la un program de acordare gratuită de vitamina D pentru toţi copiii din România", zice domnul Dragnea vorbind despre un subiect serios cum e bugetul ţării, unde nu ar trebui să facă declaraţii la mişto sau neinformate.

Păi vă gândiţi prost (din nou), domnule Dragnea, vă gândiţi după ureche sau după interesele afaceriştilor prieteni.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune în prezent că NU există suficiente date care să dovedească că suplimentele de vitamina D acordate copiilor prin programe în masă chiar sunt eficiente în a preveni malnutriţia. Deci Organizaţia Mondială a Sănătăţii NU recomandă astfel de programe!

Mai mult, mai spune OMS, vitamina D poate fi utilă doar copiilor cu risc crescut de rahitism care beneficiază de expunere solară limitată (ca cei din zonele arctice) sau la cei cu pigment închis al pielii.

Din ce ştim noi, care nu beneficiem de IQ-ul ridicat specific guvernului dumneavoastră, în România nu sunt majoritari nici copiii de eschimoşi, nici cei de negri, dar nah… la ce consilieri aveţi, ne putem aştepta la orice.

Da, ar fi util un program naţional pentru stimularea unei alimentaţii sănătoase a copiilor din România (de pildă prin încurajarea alăptatului la sân, unde stăm rău), ar fi o chestiune de „siguranţă naţională”. Dar un program în care să dai, cum făceau comuniştii, vitamina D nediscriminat la tot poporul că deh, vin alegerile şi e nevoie de voturi… Aşa ceva ar fi util doar pentru siguranţa firmelor acoperite ale stimabilului Vâlcov, bun prieten al domnului Dragnea”, a scris Mixich pe pagina sa de Facebook.