Dragnea va fi eliberat de la Rahova? Există o strategie avocăţească. Este ultima şansă!
- Daniel Magureanu
- 15 mai 2020, 18:00
Fostul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, recurge la tot arsenalul legal pentru a forţa eliberarea din Penitenciarul Rahova cât mai devreme posibil.
Acum, apărătorii social-democratului au recurs la o ultimă strategie. Rămâne de văzut dacă le va ieşi sau dacă a fost o flacără plăpândă menită să mai alimenteze speranţele pe care le are Dragnea cu privire la liberare.
„Cererea prin care fostul lider al PSD Liviu Dragnea a reclamat că este ţinut în detenţie în mod ilegal a fost retrimisă de ICCJ la Tribunalul Bucureşti.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis că trimită cererea de „habeas corpus”, formulată de petentul condamnat Nicolae Liviu Dragnea, la Tribunalul Bucureşti, spre competentă soluţionare. Decizia este definitivă”, anunţă romanialibera.ro.
Amintim că joi, 14 mai, Liviu Dragnea a fost audiat prin sistem de videoconferință în cadrul procesului pe care l-a intentat împotriva deciziei de condamnare din dosarul angajărilor fictive.
La această măsură s-a ajuns din cauza restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus.
Instanța supremă a luat în discuție joi contestația la executare pe care Liviu Dragnea a depus-o împotriva deciziei din dosarul angajărilor fictive şi în urma căreia a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare.
Procesul are la bază o acțiune introdusă de avocații lui Dragnea la Tribunalul București, concomitent cu o altă acțiune similară pe care au depus-o la Înalta Curte de Casație și Justiție.
La termenul de joi, judecătorii au decis să-l audieze pe Liviu Dragnea, dar fără a-l scoate din penitenciar, ci ascultându-l de prin videoconferință.
Completul care analizează contestația la executare este format din magistrații Rodica Cosma (președinte), Anca Mădălina Alexandrescu și Simona Cristina Neniţă.
Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv pe 27 mai 2019, de ICCJ, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. El a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.