Dragnea A PUS TUNURILE PE IOHANNIS. Şeful PSD a vorbit despre semnele unei LOVITURI DE STAT: „Multe întrebări şi pentru preşedinte”
- Cezar Ionescu
- 27 septembrie 2017, 18:12
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a precizat că printre problemele importante din justiţie se numără abuzuri făcute de unii procurori, situaţia de la Inspecţia Judiciară sau discuţiile din CSM, şi nu o declaraţie făcută de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.
El s-a referit la faptul că procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a solicitat CSM să analizeze dacă afirmaţiile ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, referitoare la dosarul „Belina” sunt de natură să afecteze independenţa sistemului judiciar.
„Culmea e că oricine altcineva din acest sistem de justiţie şi din cei care lucrează în nişte instituţii respectabile de presă îşi permit să spună orice, îşi permit să ceară condamnarea unora, eliberarea altora, pedepsirea unor judecători care au îndrăznit să dea o altă decizie, să certe procurori şi magistraţi, să spună orice. În schimb, ministrul Justiţiei n-are voie să răspundă la o întrebare. Cu ce a impietat mersul justiţiei (n.r. - Tudorel Toader)? Noi discutăm despre asta sau despre abuzurile care au început să fie scoase la iveală? Astea sunt marile întrebări şi pentru preşedintele României între două deplasări super importante - despre ce se întâmplă cu procurorii care fac abuzuri, care şantajează şi presează sau obţin nişte denunţuri mincinoase, despre scandalul Inspecţia Judiciară, despre discuţiile care au fost în CSM, despre încercarea în CSM de a decapita Inspecţia Judiciară. Astea cred că sunt marile întrebări, nu o virgulă din discursul preşedintelui sau nişte cuvinte pe care le interpretăm nu ştiu cum”, a declarat Dragnea la Parlament, potrivit agerpres.ro.
Întrebat dacă preşedintele Senatului are dreptate în privinţa unei „lovituri de stat”, Dragnea a răspuns că „Te duci cu gândul acolo, că e a treia descindere în Guvern - a fost în februarie, a mai fost acum două luni, urmează şi asta. Totuşi, încep mulţi oameni să pună întrebarea - cineva care câştigă alegerile are voie să facă un guvern sau nu. Sau tot aceleaşi forţe care hotărau înainte, dacă nu vin nişte oameni care le convin lor, fac în aşa fel încât să dispară, să fie un guvern care de fapt să nu exprime dorinţa legitimă a cetăţenilor şi a Parlamentului, ci să urmărească nişte interese care nu sunt transparente”.