Marți a avut loc Comitetul Executiv Național al PSD. Scopul a fost acela de a desemna candidații pentru ministerele Transporturilor și Dezvoltării. Discuțiile din CEx au degenerat, apărând tensiuni între Marian Oprișan și Liviu Dragnea.

Mai mult decât atât, președintele PSD, Liviu Dragnea, le-a spus liderilor județeni social-democrați că unii șefi locali ar strânge semnături la alegerile europarlamentare și pentru partidul Pro România condus de fostul premier Victor Ponta.

„S-a vorbit de europarlamentare, că trebuie să strângem rândurile. Și unii menționau că trebuie să fim foarte atenți. La care și Dragnea ne-a zis că știe că unii președinți strâng semnături pentru Pro România, că au dat la oamenii lor să strângă și pentru ăia. Nu a mai zis nimeni nimic”, conform Realitatea TV.

Acuzația vine în contextul în care mai mulți lideri PSD au demisionat și s-au alăturat formațiunii conduse de Victor Ponta.

Pentru a putea depune listele de candidați la alegerile europarlamentare, un partid trebuie să strângă 200.000 de semnături.