Exclusiv EVZ! LIVIU DRAGNEA este chemat în calitate de SUSPECT la DNA! Unul din aproiații săi a ajuns la DNA!
- Andrei Teodoru
- 13 noiembrie 2017, 08:06
Evenimentul Zilei a intrat în posesia unor informații de la Parchet care atestă faptul că Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților și președintele PSD este chemat astăzi la DNA într-o calitate pentru care există bănuiala rezonabilă că a săvârșit o faptă penală.
Preşedintele PSD Liviu Dragnea este aşteptat astăzi să dea primele declaraţii în fata procurorilor anticorupţie într-un dosar care se pare că vizează legături cu TelDrum.
În cursul zilei de ieri, rugat să comenteze ceva în ceea ce priveşte dosarul în care a fost citat, Liviu Dragnea a spus: “Ce contează?”.
“Tot acest circ nu ar avea rost dacă nu aş fi citat”, a afirmat liderul PSD.
Întrebat dacă se aşteaptă la o solicitare a DNA către Parlament pentru avizarea urmăririi penale în cazul său, Liviu Dragnea a răspuns: “S-ar putea să fie cam mult”.
Şeful PSD nu a spus în ce calitate a fost chemat, dar nu exclude varianta ca în cazul său să se treacă direct „în faza a doua” după ce va da declaraţii în faţa procurorilor.
Marian Fișcuci, fost coleg de liceu al lui Liviu Dragnea și primul patron al firmei TelDrum, a ajuns luni dimineață la sediul DNA pentru a fi audiat de către procurori, potrivit Antena3.
Potrivit surselor EvZ, Liviu Dragnea a fost chemat în calitate de suspect pentru un dosar care vizaează fapte care s-au petrecut pe vremea când acesta era președintele Consiliului Județean Teleorman.
Astfel, conform art. 77 CPP, persoana cu privire la care, din datele şi probele existente în cauză, rezultă bănuiala rezonabilă că a săvârşit o faptă prevăzută de legea penală se numeşte suspect.
De mentionat insă că deși suspectul nu este parte în procesul penal, are un rol important în desfăşurarea urmăririi penale.
Care este diferența între suspect și inculpat:
-legea procesual penală nu prevede pentru suspect, spre deosebire de inculpat, anumite drepturi procesuale. In acest sens este încheierea acordului de recunoaştere a vinovăţiei care poate fi făcută doar de inculpat.
-față de suspect nu se poate dispune măsura arestării preventive, arestării la domiciliu, măsurile controlului judiciar şi controlului judiciar pe cauţiune;