Evenimentul Zilei > Politica > Dragnea și Grindeanu, întâlnire cu miniștrii într-un LOC SECRET
Dragnea și Grindeanu, întâlnire cu miniștrii într-un LOC SECRET

Dragnea și Grindeanu, întâlnire cu miniștrii într-un LOC SECRET

Premierul Sorin Grindeanu se întâlneşte, marţi, cu miniştrii Cabinetului său, într-un loc ţinut la secret, pentru a discuta despre bugetul pe 2017, despre care prim-ministrul s-a declarat nemulţumit, la ora transmiterii acestei ştiri unii dintre membrii Guvernului deja terminând discuţiile cu şeful Executivului, au afirmat surse din Executiv pentru News.ro.

 Iniţial întâlnirile cu miniştrii, unde se discută despre bugetul acestui an, urmau să aibă loc la Palatul Victoria, dar locul s-a schimbat și a devenit secret. La discuţii participă şi liderul PSD, Liviu Dragnea.

Aceleaşi surse citate de News.ro, au spuscă locul unde se desfăşoară întâlnirile nu este cunoscut nici chiar de membrii Executivului, care sunt chemaţi la discuţii când le vine rândul, atunci aflând şi adresa la care trebuie să ajungă.  

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, la România TV, că bugetul va fi rediscutat cu miniştrii întrucât el şi primul-ministru sunt nemulţumiţi de forma în care bugetul a fost dat publicităţii de către Ministerul de Finanţe deoarece nu respectă ce a fost convenit anterior.

Dragnea a anunțat că discuţiile cu miniştrii privind bugetul vor fi reluate de marţi dimineaţă. ”Întorcându-ne în ţară, şi eu şi primul-ministru am fost destul de nemulţumiţi constatând că ceea ce am stabilit la plecarea din ţară nu s-a reflectat în proiectul de buget, drept pentru care azi am stat, eu cu premierul, la discuţii cu ministrul de Finanţe şi cu încă vreo câţiva membri ai cabinetului, iar începând de mâine, de la ora 9, fiecare ministru este chemat pentru a se rediscuta bugetul”, a declarat Dragnea.

În proiectul de buget pentru 2017 Guvernul condus de Sorin Grindeanu a redus, faţă de 2016, fondurile alocate unor sectoare precum Educaţia, Internele sau serviciile speciale, dar a majorat bugetele pentru asistenţă socială, Agricultură sau Transporturi, ultimele aproape exclusiv pe baza estimării absorbţiei de fonduri europene. Proiectul de buget pe acest an a fost publicat luni dimineaţă de Ministerul Finanţelor.