Evenimentul Zilei > Politica > Dragnea: PSD va merge la consultarile cu preşedintele Iohannis pe tema pachetului de legi privind siguranţa naţională
Dragnea: PSD va merge la consultarile cu preşedintele Iohannis pe tema pachetului de legi privind siguranţa naţională

Dragnea: PSD va merge la consultarile cu preşedintele Iohannis pe tema pachetului de legi privind siguranţa naţională

Social-democraţii vor da curs invitaţiei la consultările ce ar urma să fie organizate de preşedintele Klaus Iohannis pe tema pachetului de legi privind siguranţa naţională şi vor prezenta şefului statului un punct de vedere foarte bine structurat, a afirmat, joi, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

"Din câte am înţeles, este o certitudine această dorinţă a preşedintelui să invite partidele pentru consultări pe acest pachet legislativ.

O întâlnire întârziată

PSD va merge sigur, cu precizarea că trebuia făcută mai demult această întâlnire. Este o discuţie foarte importantă pentru statul român, pentru siguranţa naţională şi pentru siguranţa persoanei din România. PSD are foarte clar definit ceea ce susţine. Pe de-o parte, să nu fie ştirbită capacitatea investigativă a statului român, capacitatea instituţiilor statului de a asigura protecţia persoanelor, cetăţenilor români, împotriva terorismului şi a altor acţiuni de genul acesta, iar, pe de altă parte, drepturile fundamentale ale cetăţenilor să nu fie ştirbite", a declarat Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

Despre cartelele prepay

Dragnea a precizat că are informaţia de la Georgian Pop, şeful Comisiei parlamentare de control asupra activităţii SRI. "L-am întrebat pe domnul Georgian Pop, care este un om informat, înainte să vin aici, şi mi-a zis că se pare că într-adevăr această întâlnire va avea loc. Dacă se va confirma oficial, PSD va merge şi va merge foarte bine pregătit, nu să-şi dea cu părerea, nu să vorbească ca să se audă, ci va merge cu nişte propuneri foarte bine structurate", a arătat Dragnea. Întrebat dacă PSD susţine o lege a cartelelor prepay, Dragnea a spus: "Susţinem orice act normativ şi vom face propuneri de completare a actelor normative în vigoare care să respecte aceste principii". "Noi nu avem informaţii despre cartele prepay din România care au fost folosite în alte ţări de terorişti, nu avem aceste informaţii. Suntem un partid civil care nu e la putere şi care nu are acces la astfel de informaţii", a mai declarat preşedintele PSD.

O  posibilă problemă

Dragnea a adăugat că, în cazul în care Parlamentul nu va adopta întreg pachetul de legi privind siguranţa naţională, atunci "avem o problemă". "Dacă nu suntem în stare să facem lucrul acesta, înseamnă că avem o problemă. Eu cred că da, din moment ce sper să ajungem la un punct de vedere comun, partidele din Parlament, Preşedinţia, Guvernul şi alte instituţii în acţiunile acestea, nu avem de ce să nu-l adoptăm. E important, aici nu te poţi juca. Din câte ştiu eu, cei care vizează atacuri cibernetice sau de altă natură nu cred că aşteaptă până când Parlamentul României se trezeşte. Suntem obligaţi să facem lucrul acesta", a spus preşedintele PSD.