"Ce a expus Cioloș astăzi nu reprezintă situația reală economică a României. Din ce a spus premierul înțeleg că România își continuă creșterea economică începută de guvernarea Ponta. Cioloș nu a vorbit limba română, ci a folosit limba tehnocraților care e o limbă ruptă de realitate. Au spus că au avut în intenție să presteze un alt mod de a guvern, transparent, responsabil și predictibil. Să dăm exemple: intenția de a modifica Codul fiscal pe furiș. A vorbit despre valorificarea resurselor proprii naturale ale României. CNADNR importă sare 67 milioane de euro. La fel România importă uraniu din Canada. Mina unde se exploatează uraniu se va închide, cea care trebuie deschisă nu s-a deschis. Au spus că au vrut să stimuleze transportul. Deficitul a crescut deci transportatorii au fost lăsați în voia sorții. Eu aș fi sperat să aud azi o radiografie, o analiză chirurgicală și cu bune și cu rele. Practic am aflat că timp de un an nu au făcut nimic bun", a comentat Liviu Dragnea.

Președintele social-democraților l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis că a scos în mod nedemocratic PSD de la guvernare pentru că și-a dorit  să aibă propriul Executiv.   

"Eșecul guvernului tehnocrat e o lecție pe care istoria o da celor care se cred deasupra democrației. Oamenii au nevoie de bani azi, de sănătate și educație, azi, de locuri de muncă bine plătite și pensii decente azi, de speranță azi, nu peste zece ani. Am fost scoși de la guvernare într-un mod nedemocratic. Iohannis, protectorul dvs, a înlocuit un guvern ales de popor cu ‘guvernul meu’. Îi asigur pe români că dacă se va întâmplă lucrul acesta ca orice măsură antinațională, orice creștere de taxă, tăiere de venituri, va fi reparată și stopată de noi imediat ce venim la guvernare. Azi, tehnocrația a devenit sinonimă cu incompetența. Parafrazându-l pe dl Iohannis, și incompetența ucide”, a spus Dragnea.