Evenimentul Zilei > Politica > DEZVĂLUIRI BOMBĂ! Dragnea a fost la mare cu o mașină cu ITP-ul EXPIRAT! Ce PEDEAPSĂ riscă șeful PSD
DEZVĂLUIRI BOMBĂ! Dragnea a fost la mare cu o mașină cu ITP-ul EXPIRAT! Ce PEDEAPSĂ riscă șeful PSD

DEZVĂLUIRI BOMBĂ! Dragnea a fost la mare cu o mașină cu ITP-ul EXPIRAT! Ce PEDEAPSĂ riscă șeful PSD

Informații incredibile ies la iveală, după ce președintele PSD, Liviu Dragnea și-a declarat nemulțumirea că nu a putut să achite taxa de pod prin SMS, făcând public bonul pe acre l-a primit, după ce a achitat taxa la casa.

Dragnea s-a da însă de gol, pentru că pe bonul respectiv apare numărul de înmatriculare al mașinii dar și seria de șasiu. 

Jurnaliștii de la recorder.ro au căutat în baza de date a Registrului Auto Român și au constat că mașina pe care o conducea Liviu Dragnea avea ITP-ul expirat.

Potrivit unor surse pentru Recorder.ro, mașina pe care o conducea Dragnea, un BMW cu numărul de înmatriculare TR 37 HJX, nu mai are ITP valabil din data de 19 aprilie 2018, iar mașina este înmatriculată pe numele lui Ștefan Dragnea, fiul liderului PSD.

Totuși, pe siteul Registrului Auto Român se precizează că baza de date se actualizează periodic. Astfel, ar putea să existe și varanta în care mașina să aibă ITP-ul valabil, dar RAR să nu fi apucat să actualizeze datele.

Conducerea unei mașini fără inspecție tehnică este una dintre cele mai grave abateri pe care le poate comite un șofer. În Codul Rutier sunt prevăzute amenzi între 1.305 și 2.900 de lei și reținerea certificatului de înmatriculare al mașinii. 

Legea a fost însă schimbată, astfel că din 20 mai, vor intra în vigoare sancțiuni mult mai dure precum suspendarea pe loc a dreptului de a circula și reținerea plăcuțelor de înmatriculare.