Evenimentul Zilei > Politica > Dragnea, REACȚIE ACIDĂ în subiectul legii offshore: „Să facă un nou proiect doar cu o virgulă”
Dragnea, REACȚIE ACIDĂ în subiectul legii offshore: „Să facă un nou proiect doar cu o virgulă”

Dragnea, REACȚIE ACIDĂ în subiectul legii offshore: „Să facă un nou proiect doar cu o virgulă”

Liviu Dragnea răspuns luni solicitării Opoziției de a corecta eroarea privind virgula din proiectul legii offshore, spunând că acest lucru nu este posibil, întrucât legea a fost deja promulgată.

Președintele Camerei Deputaților a precizat că eroarea poate astfel fi remediată doar printr-un nou proiect legislativ. 

„Adevărul că noi în fiecare zi facem istorie aici, în Parlament. Astăzi s-a discutat o jumătate de oră despre teoria virgulei. Dacă cineva dorește să modifice o lege deja promulgată exisă calea inițiativei parlamentare, singura cale regulamentară legală sau constituțională. Biroul Permanent al Camerei (Deputaților – n.r.) nu poate să modifice în ședința de Birou Permanent o lege deja promulgată. Noi avem decretul de promulgare pe masă, în Biroul Permanent”, a precizat Liviu Dragnea.

Șeful PSD a mai spus ironic că cine dorește modificarea legii, poate face un nou proiect „doar cu o virgulă”

”Cine vrea să modifice legea poate să facă un proiect doar cu o virgulă, trece prin procedurile parlamentare și se aprobă sau nu”, a declarat Dragnea.

Legea offshore a fost votată de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional. Legea reglementează condiţiile în care se vor realiza exploatările de gaze din Marea Neagră. Astfel, investitorii sunt obligaţi să tranzacţioneze 50% din gaze pe bursa din România, iar 25% din angajaţi trebuie să fie români.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: