Evenimentul Zilei > Politica > Cum decidea Dragnea soarta bugetului. Declarații incendiare ale unui fost apropiat
Cum decidea Dragnea soarta bugetului. Declarații incendiare ale unui fost apropiat

Cum decidea Dragnea soarta bugetului. Declarații incendiare ale unui fost apropiat

Europarlamentarul PRO România, Corina Crețu a declarat, într-o conferinţă de presă, la Iaşi, că România trebuie să demareze lucrările pentru autostrada Iași – Târgu Mureș, în perioada următoare, chiar dacă nu vor fi bani suficienți pentru a le finaliza.

Corina Crețu s-a referit la acest obiectiv de investiții foarte important pentru Moldova, din perspectiva adoptării bugetului Uniunii Europene pentru perioada 2021 – 2027.

„La mine în birou, am martori, i-am spus: anul viitor va fi Anul Centenar, hai să facem un gest simbolic. Avem încă cinci miliarde de euro la dispoziţie pentru infrastructura de transport. Nu putem finanţa totul, dar măcar să pornim studiul de fezabilitate pentru autostrada Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni. Hai să facem un gest şi apoi din 2021 să începem construcţia în exerciţiul financiar viitor. Toată lumea a rămas şocată de răspunsul ministrului, care a spus: ‘Nu ştiu. Trebuie să vorbesc cu Liviu (Liviu Dragnea – n.r.)’. Aşa mi s-a întâmplat cu toate lucrurile. Nimeni nu a avut curajul să ia o decizie”, a declarat europarlamentarul Corina Creţu, la conferința de presă a PRO România.

Europarlamentarul a punctat faptul că fondurile europene au fost cele care au dus la dezvoltarea oraşului Iaşi şi a regiunii de Nord-Est din România și a atras atenția asupra importanţei continuării proiectelor aflate în desfăşurare. Corina Creţu, Monica Tofan – Coordonatorul Organizaţiei Judeţene Bacău, Iurie Leanca – fostul Premier al Republicii Moldova şi Sorin Avram Iacoban – coordonatorul organizaţiei judeţene PRO România Iaşi s-au aflat sâmbătă în capitala Moldovei, ocazie cu care au organizat și o întâlnire cu presa.