„Și eu și colegii mei am avut poțizii publice exprimate. Suntem de acord. Am fost de acord și cu temele pe care le-a enunțat prima dată și cu aceste întrebări. Nu le analizăm noi din punct de vedere constituțional sau nu.

Am auzit tot felul de păreri, dar nu e treaba noastră, nu suntem noi specialiști în astea. 

Numai că aceste două întrebări, unii zic că sunt trei că a doua ar avea două de fapt. Ele au aprobare cvasi-unanimă în populație și nu răspund unei controverse care ar fi în societate pentru această temă și sunt multe voci care spun că referendumul de fapt este inutil, referendumul în sine, pentru scopul scopul prezentat public. Și spuneau, și se pare că cel care a inițiat referendumul a recunoscut în seara asta, că de fapt este un mijloc prin care vrea să se implice în campania electorală pentru a ajuta partidele care sunt în jurul dumnealui. 

S-a gândit că așa poate să intre în campania electorală pentru alegerile europarlamentare. Nu cred că îl interesează pe Iohannis acele întrebări, efectiv nu îl interesează. El are o singură miză indiferent de mijloace, indiferent de legislație, de Constituție, să se implice să își ajute partidele care, speră el, îl vor ajuta și pe el în alegerile prezidențiale. 

Nu prea am ce să spun despre acest referendum. Într-adevăr, s-a mișcat repede, adică i-au trebuit doi ani să nască întrebările astea.”, a declarat Liviu Dragnea.