Evenimentul Zilei > Politica > Dragnea, făcut KO în spatele gratiilor. „Îl enerva faptul că nu mă putea manevra”
Dragnea, făcut KO în spatele gratiilor. „Îl enerva faptul că nu mă putea manevra”

Dragnea, făcut KO în spatele gratiilor. „Îl enerva faptul că nu mă putea manevra”

Viorica Dăncilă, fostul președinte al PSD, îi dă replica lui Liviu Dragnea, după ce acesta a declarat, într-un interviu acordat postului Realitatea Plus, că Dăncilă ar fi avut, de fapt, inițiativa unei ordonanțe pentru amnistie și grațiere când era prim-ministru.

„Cât timp am fost prim-ministru nu am dat nicio ordonanță de urgență pe justiție! Și nu am avut niciodată vreo inițiativă pro-amnistie și pro-grațiere!

Sunt sigură că acest lucru l-a iritat pe domnul Liviu Dragnea, dar am considerat că interesul României primează. N-am vrut să fac ceva ce știam sigur că e rău pentru țară”, scrie Vorica Dăncilă, pe rețele sociale.

„Confirm din nou: au fost presiuni din partea domnului Dragnea pe tema amnistiei și grațierii. Timp de mai multe luni de zile au venit direct și indirect sugestii, recomandări, idei, pe care însă le-am respins.

Domnul Dragnea n-a primit bine aceste refuzuri și-l enerva probabil faptul că nu mă poate manevra. Probabil că domnul Dragnea n-a înțeles un lucru: că eram premierul României, nu sluga lui. Am ținut să onorez funcția și să-mi fac datoria față de români”, mai spune fostul prezidențiabil PSD.

În interviul acordat Ancăi Alexandrescu, Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, a mărturisit că a fost foarte nervos după ce Viorica Dăncilă, în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale, spunea presei că nu ar semna o cerere de grațiere pentru fostul ei șef.

Ba mai mult, fostul lider al PSD a declarat că Dăncilă ar fi avut, de fapt, inițiativa unei ordonanțe pentru amnistie și grațiere când era prim-ministru.

„Ce m-a deranjat foarte mult: doamna Viorica Dăncilă se trezea foarte des vorbind despre faptul că nu mă va grația, una-două nu-l voi grația. Chiar eram foarte nervos și voiam să îi spun: doamna candidat, nu mai vorbi despre faptul că n-o să mă grațiezi pentru că eu nu o să scriu o cerere de grațiere pentru că eu sunt aici nevinovat”, a susținut Dragnea.

„Despre amnistie și grațire: prima discuție cu doamna Dăncilă am avut-o în februarie 2018 pe Valea Prahovei, eram acolo cu familiile, tocmai se însera, era zăpadă, și mi-a zis: domnule președinte, să ieșim afară să vă zic ceva. Mi-a zis că e hotărâtă să dea amnistie. Am zis bine. Ea a zis că vrea să dea acea ordonanță de amnistie. I-am zis: Viorica, sunt deciziile tale, dar reține că eu nu-ți cer, nu fac presiuni, deci nu se poate vorbi despre presiune. Peste câteva luni venea și îmi spunea: nu mai vreau să dau amnistie, peste alte câteva luni venea și spunea: vreau să dau amnistie„ a susținut Dragnea.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: