Evenimentul Zilei > Politica > Dragnea: „Dacă se confirmă atacul chimic din Siria, reacţia militară a SUA este perfect justificată”
Dragnea: „Dacă se confirmă atacul chimic din Siria, reacţia militară a SUA este perfect justificată”

Dragnea: „Dacă se confirmă atacul chimic din Siria, reacţia militară a SUA este perfect justificată”

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat sâmbătă că dacă datele confirmă atacul chimic din Siria, din localitatea Khan Shaykhun, în urma căruia au murit 'în chinuri oribile' mai mulţi civili şi copii, atunci reacţia militară a Statelor Unite este 'perfect justificată' şi ar trebui susţinută şi de alte naţiuni.

„Aici nu e vorba de o chestiune militară, ci de o crimă împotriva umanităţii care trebuie sancţionată imediat, cu severitate maximă. Orice atac care în mod deliberat vizează decimarea în masă a civililor şi a copiilor se încadrează în categoria actelor teroriste, pentru că efectul este instaurarea unei stări de teroare în rândul populaţiei civile. În opinia mea, astfel de acţiuni trebuie combătute fără niciun fel de rezerve”, a scris Liviu Dragnea, liderul PSD, pe Facebook, potrivit Agerpres.

Atacurile aeriene americane asupra bazei Shayrat, din provincia siriană Homs, s-au soldat cu şase morţi, mai mulţi răniţi şi importante pagube materiale, conform unui comunicat al armatei siriene difuzat vineri dimineaţă.

Aceste lovituri aeriene, prima operaţiune militară a SUA împotriva regimului sirian, au fost efectuate cu "59 de rachete de croazieră" Tomahawk, a indicat Casă Albă, precizând că acestea au vizat baza aeriană Shayrat "asociată programului" de arme chimice al Damascului şi "direct legată" de evenimentele "oribile" de marţi.

Marţi, un atac chimic imputat armatei siriene împotriva oraşului Khan Shaykhun, din nord-vestul Siriei, s-a soldat cu cel puţin 86 de morţi – dintre care 30 de copii – şi a provocat indignarea internaţională.