„Când ajungem la plen o să vă spun atunci, exact înainte de plen, ca de obicei. O să primească de la mine acelaşi semnal. Comisia (n.r. – Comisia juridică) nu salvează, comisia exprimă puncte de vedere, votul este tot timpul în plen, numai în plen", a precizat Liviu Dragnea, întrebat care va fi poziţia partidului în cazul lui Eugen Bejinariu.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis, săptămâna trecută, cu 16 voturi "pentru", şapte "împotrivă" şi o abţinere, să recomande plenului să nu voteze cererea de urmărire penală în cazul Eugen Bejinariu, acuzat de abuz în serviciu în dosarul Microsoft 2.

După ce procurorul general al României, Augustin Lazăr, a trimis o scrisoare  prin care a revenit asupra unei solicitări din noiembrie anul trecut, din legislatura trecută, membrii comisiei au luat în discuţie cererea de încuviinţare a efectuării urmăririi penale a lui Eugen Bejinariu.

Atunci, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat solicitarea, dar plenul a amânat de două ori luarea unei decizii din lipsă de cvorum.