Evenimentul Zilei > Politica > Început de campanie. Săgeți otrăvite între Iohannis și politicieni
Început de campanie. Săgeți otrăvite între Iohannis și politicieni

Început de campanie. Săgeți otrăvite între Iohannis și politicieni

Alina Gorghiu și-a explicat sloganul identic cu cel al PSD, Dragnea amenință PNL cu Justiția. Tăriceanu l-a făcut pe șeful statului „penal sadea”, Băsescu a anunțat că nu este „irepetabil”, iar Dragnea i-a transmis lui Iohannis că „bate câmpii” . Elena Udrea l-a făcut ipocrit pe Dacian Cioloș, iar Teodor Paleologu i-a sfătuit pe foștii colegi liberali să-l voteze, pentru că este salvarea PNL. Pe scurt, prima zi de campanie

Ieri, în ultima zi în care aspiranții la un fotoliu de deputat sau de senator se mai puteau înscrie în cursă, s-a făcut coadă la ușa Biroului Electoral Municipal (BEM), amenajat în Casa Presei. Dis de dimineață, Alina Gorghiu a fost prima care a ajuns la BEM pentru a depune listele cu liberalii care candidează în București la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Ea a fost însoțită de câțiva candidați, printre care și neurochirurgul Leon Dănăilă, care deschide lista la Senat.„Vedeta” PNL cu care liberalii speră să dea lovitura în Capitală, Leon Dănăilă mărturisește că politica i se pare „o știință mai grea decât neurochirurgia” și că în politică, spre deosebire de medicină, nu-i poți trata pe toți în mod egal, buni și răi, prieteni și dușmani.


Gorghiu: „A fost o strategie”

Șefa liberalilor este luată la întrebări despre sloganul PNL similar cu cel al PSD. „Nu este o similaritate întâmplătoare, este voită, nu e coincidenţă pur şi simplu, este o strategie pusă la punct, nu e nimic întâmplător în folosirea acelui slogan”, încearcă s-o dreagă Gorghiu .


FOTO; Teodor Paleologu care și-a sfătuit foștii colegi să-l voteze, pentru că salvarea PNL nu vine de la Gorghiu Traian Băsescu este luat cu asalt de jurnaliști. Întrebat ce crede despre faptul că șeful statului s-a transformat în jucător, Băsescu, care vrea să-și folosească experiența în Senat, răspunde râzând: „Vedeți că nu sunt irepetabil?”.


FOTO: Leon Dănăilă a descoperit că politica e o știință mai grea decât medicinaÎntrebat ce părere are despre liberalizarea vizelor pentru românii care se duc în Canada, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu răspunde că n-are nicio reținere față de „liberalizarea viselor”. Se corectează repede și spune că „o să putem cu vizele pentru Canada să visăm mai mult”. Tot de la BEM îi transmite președintelui Klaus Iohannis că este „un penal sadea”. Spre seară, de la Cotroceni, Iohannis i-a răspuns că „hoțul strigă hoții!”, și că el nu a fost niciodată urmărit penal.


FOTO:Călin Popescu Tăriceanu a încurcat vizele cu viseleDragnea: „O să le iasă pe nas”

„El (președintele -n.r.) poate cenzura listele din partide? El are un singur vot. El a fost un candidat penal. Astrele s-au aliniat ulterior și a obținut o decizie favorabilă”, îl atacă mai spre seară, Liviu Dragnea de pe scările BEM.


FOTO; Președintele Senatului s-a ciocnit de liderul PMP Valeriu SteriuLiderul PSD nu s-a oprit aici. „Recunosc că nu-l urmăresc cu atenție dar văd că omul ăsta în ultimele zile bate câmpii. Eu nu am spus niciodată ca vreau să fiu premier. El și trompetiștii lui vor avea o mare surpriză după alegeri. Tot ne invită să jucăm şi în câmpul penal. E foarte posibil să le acceptăm provocarea şi să le iasă penal pe nas toate aceste discuţii şi alegaţii despre penali. Să-și îngrijească nasul foarte bine. O să vadă ei în perioada următoare”, a mai spus Liviu Dragnea.


FOTO: Traian Băsescu a anunțat că va duce în Senat toată experiența pe care a acumulat-oDragnea nu pleacă până nu se răfuiește și cu liberalii pe tema sloganurilor similare. „Chiar dacă unii sunt specialiști, se vede, în hoție și ne-au furat sloganul. O să plătească pentru asta. Cei care fură trebuie să plătească”, a conchis Dragnea.


FOTO; Elena Udrea i-a transmis lui Dacian Cioloș că este „o struțo-cămilă” FOTOGRAFII: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU