"Dracul" Osama bin Laden a ajuns în Iad, la Capela Militară

"Dracul" Osama bin Laden a ajuns în Iad, la Capela Militară

Fresca realizată de pictorul Ion Bădilă în Capela Militară din Piaţa 700, care îl înfăţişează pe liderul al-Qaida în chip de Satana, a ajuns obiect de studiu la Facultatea de Arhitectură.

La Capela Militară situată în Piaţa 700 din Timişoara, acolo unde Osama bin Laden este pictat în chip de Satana, era linişte ieri-dimineaţă, la câteva ore după ce preşedintele SUA Barack Obama anunţa uciderea teroristului. Asta fiindcă nu sunt prea mulţi timişoreni care să fi auzit că în oraşul lor există o asemenea frescă.

Doar studenţii în anul IV de la Facultatea de Arhitectură studiază de anul trecut, în cadrul cursului de urbanism, despre pictura lui Bin Laden din Capela Militară. "Studenţii s-au dus imediat acolo, să vadă cu ochii lor pictura din biserică, au venit foarte şocaţi. De aici au înţeles că arhitectura este mesaj", spune arhitectul Radu Radoslav.

În urmă cu nouă ani, mai exact în iulie 2002, "Evenimentul zilei" prezenta în exclusivitate fresca ce îl arată pe Osama bin Laden în scena "Iadului", din Capela Militară din Timişoara.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Teroristul este cea mai pură reprezentare a răului"

"Lucram la "Pogorârea în iad" şi am văzut la televizor cum era prezentat atentatul terorist din America, despre care toată lumea spunea că reprezintă apocalipsa şi iadul adus pe Pământ. Poate dacă nu lucram atunci la acea scenă, niciodată nu aş fi ajuns să-l pictez pe Bin Laden. Am considerat că teroristul este cea mai pură şi justificată reprezentare a răului", explica în 2002, pentru EVZ, pictorul Ioan Bădilă.

Fresca prezintă, sub picioarele Mântuitorului, flăcările Iadului, turnurile de la World Trade Center arzând, un drac ţinând în mână o rachetă şi un avion la care se uită un arab cu barbă. Iar elementul central este reprezentat de Osama bin Laden, călare pe un avion Boeing ce se îndreaptă spre "Turnurile Gemene". CITEŞTE AICI CUM A FOST UCIS OSAMA BIN LADEN